Matfestivalen tilbake etter pandemipauseEtter tre lange år med pandemi er det endelig klar for at Norges eldste matfestival skal arrangeres som normalt igjen 25.-27. august.

Monica Molvær er daglig leder i Den Norsk Matfestivalen.

 - Vi kjenner at det bruser i festivalblodet igjen, sier daglig leder i Den Norske Matfestivalen, Monica Molvær.Selv om det er nye folk bak roret er det mye som gjenkjenner festivalen fra tidligere. Ålesund Sentrumsforening tok over festivalen i 2021 og skal arrangere for første gang. Festivalen blir arrangert på Skateflukaia, slik som i 2019.
 - Det blir Bondens Marked, boder med lokalmat, Street food og ikke minst Barnas Matfestival. Her blir det mye spennende aktivitet for barna og stort fokus på hvordan skape interesse for sjømat blant de minste, sier Molvær.Men det kommer også noen spennende nyheter, hvor Matfestivalen inviterer til en egen havbrukskveld i forbindelse med den offisielle åpningen av visningssenteret til Hofseth på Atlanterhavsparken 25. august.

Det blir massevis av aktiviteter og muligheter for smaksprøver under årest matfestival i Ålesund.

- Formidling og kunnskap om sjømatnæringen er en viktig del av festivalen, både for barn og voksne, fortsetter Molvær.
I tillegg blir det også Ålesund Ølfestival, med egen heimebryggerkveld, vinkurs, honningsmaking og introduksjon til bienes verden med birøkting og mye mer. - Vi har også noen spennende nyheter som venter på litt finpuss før det kan avsløres, avslutter Molvær.