Løfter frem talentene(Annonsørinnhold) Det årlige talentstipendet har blitt delt ut hvert år siden 2003 og i fjor kunne hele 40 talenter i ulike kategorier glede seg over pengestøtte fra Sparebank 1 SMN. -Vi vil gjerne vise de som satser at det nytter og at vi heier på de, sier regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes som skal fordele nye to nye millioner kroner. Les mer og søk:

Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes er på talentjakt. Nå skal 2 millioner kroner fordeles og fristen for å søke går ut 1. februar.

Talentstipendet fra Sparebank 1 SMN fordeles årlig på talenter fra hele Midt-Norge, men regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes har stor tro på at mange kandidater fra Ålesund og Sunnmøre vil hevde seg på listen.

-Vi er opptatt av å få frem bredde. Det viser også oversikten over tidligere vinnere. På listen finner du talenter som driver med alt fra rifleskyting til klassisk piano, sang, friidrett og frisbeegolf, sier hun og trekker spesielt frem roer Martin Helset og skiskytter Johannes Thingnes Bø som to av de som tidligere har mottatt dette stipendet som kan variere i størrelse.

Amalie fra Ålesund var en av de som mottok stipend i 2020. Hun har drevet med sportsdrill siden andreklassen, er tre ganger norgesmester på juniornivå og er norgesmester på seniornivå. 18-åringen har flere internasjonale topplasseringer og drømmen er finale i VM og pallplass i EM.

-Vi har delt inn i hovedkategoriene kultur, idrett, gründerskap, men her er også åpen klasse for de som ikke nødvendigvis finner plassen sin i de nevnte kategoriene. Her er det bare å lage en god søknad, sier hun og avslører at hun spesielt håper på mange søknader i kategorien gründerskap.

-Vi står midt i en tid med store omveltninger der behovet for omstilling er stort. Da trenger også verden de gode idéene. Sunnmøre er jo kjent for å være gründerplassen over alle og vi ønsker å stimulere til at det fortsetter, sier hun.

Søkere må være i alderen 18-30 år og gjerne være ekstra engasjert i eget nærmiljø.

-Uten at det er et krav, så ser vi alltid etter de som skiller seg ut. De som i tillegg til å være flinke i noe som også er gode ambassadører og forbilder i sitt lokalmiljø, sier Stadsnes som understreker at der er en egen jury som skal velge ut årets vinnere.

Fristen er satt til 1. februar.

HER KAN DU LESE MER OG SØKE!