Til toppen

Lager ny veggkunst hos Terminalen

Hun jobbet på bar i Oslo da verden stengte ned i fjor. Stillheten fikk henne til å begynne å tegne og male. Responsen var umiddelbar.

Kunstner Elise Hisdal  (t.h) sammen med manager og barndomsvenn Juliet Marthinsen.

Kunstner Elise Hisdal (t.h) sammen med manager og barndomsvenn Juliet Marthinsen.

– At mine tegninger og illustrasjoner skulle føre til at jeg ett år senere har fullt opp av personlige oppdrag og selger print på nett er fortsatt nesten litt uvirkelig, forteller den oslobaserte kunstneren Elise Hisdal som i disse dager holder på med et gigantisk veggmaleri for Terminalen Byscene.

Vi møter de ute i ekte sunnmørsvær. En herlig miks av sol, regn og vind herjer rundt på den midlertidige arbeidsplassen. De er to. Et team. Elise og barndomsvenninnen Juliet Marthinsen. Sistnevnte er også manager.

– Det gikk så fort. Jeg skjønte at jeg trengte en makker rimelig tidlig. Noen som kunne ta seg av alt det andre som plutselig dukket opp. Det var helt naturlig at det ble Juliet. Vi gjør det meste sammen, forteller hun.

(Fortsetter under)

Elise Hisdal er i gang med å dekorere de store veggflatene ute hos Terminalen Byscene i Ålesund sentrum

Elise Hisdal er i gang med å dekorere de store veggflatene ute hos Terminalen Byscene i Ålesund sentrum

Elise tar penselen og fyller inn rosa kinn på en av de mange personlighetene som nå skal lyse opp veggen på kaikanten i Ålesund sentrum. Hun forteller om starten.

-Det hele begynte med at jeg ble permittert fra jobben som bartender og fikk mye tid til overs. Jeg begynte å tegne. Det begynte med bilder av Disney-karakterer i karantene som jeg delte på Instagram. Plutselig kom der henvendelser fra folk som ville at jeg skulle tegne de selv i karantene. Jeg satte i gang og før jeg visste ordet av det ramlet det inn med e-poster og bestillinger, ler hun om historien som på svært kort tid ledet til alt fra egen utstilling, til illustrasjon av albumcover, økt pågang av bestillinger og nå levering av et gigantisk veggmaleri i Ålesund.

-Jeg falt umiddelbart for mangfoldet i bildene, sier Synnøve Nesdal Sandnes hos Terminalen som håper folk rusler nedom for å få med seg det som skjer denne uken.

-Jeg falt umiddelbart for mangfoldet i bildene, sier Synnøve Nesdal Sandnes hos Terminalen som håper folk rusler nedom for å få med seg det som skjer denne uken.

-Jeg håper folk benytter anledningen og tar turen nedom for å se, forteller daglig leder på Terminalen Byscene Synnøve Nesdal Sandnes som er oppdragsgiver og som nå oppfyller drømmen om en levende vegg. En vegg som endrer seg og som lever i takt med byen.

-Nå er det tre år siden den ble malt sist. Vi tenkte at denne perioden ville være perfekt for å gjøre noe nytt. For det første ruster vi oss til pangstart den dagen vi får åpne på skikkelig igjen. På den andre siden så er her aktivitet selv om vi er stengt for publikum. De ansatte setter også stor pris på at her skjer noe. Noe som lar oss tenke fremover og glede oss, sier hun om det pågående prosjektet.

I en uke skal de holde på før vi som elsker å rusle i byen kan glede oss over det ferdige resultatet.

-Vi har stort sett prioritert lokale aktører og kunstnere til våre prosjekter, men denne gangen tenkte vi at det kan være sunt å også hente inn inspirasjon utenfra, sier hun om valget av kunstner.

-Jeg ble tipset om Elise og falt raskt for hennes uttrykk. De mangfoldige karakterene passer oss helt perfekt. For oss er det noe Terminalen står for. Mangfold av både folk og musikksjangrer.

Ble du nysgjerrig på kunstneren? Besøk hjemmesiden!