Til toppen

Lager “Himmelsk lapskaus”

I januar 2020 er nye Ålesund en realitet. Den nye kommunen blir et sammensatt samfunn med mange utfordringer. Initiativtakerne bak en helt ny familieforestilling er overbevist om at kulturlivet er en av flere viktige nøkler i arbeidet.

Peter Drabløs, Astrid Overaa, Lasse Larsson Fjørtoft og Solbjørg Vadset er godt i gang og ser frem til forestillinger i mars 2020.

Peter Drabløs, Astrid Overaa, Lasse Larsson Fjørtoft og Solbjørg Vadset er godt i gang og ser frem til forestillinger i mars 2020.

-Kulturen er jo limen i samfunnet. Når kulturlivet samles om noe, er mye gjort, sier Astrid Overaa som er primus motor for prosjektet sammen med Peter Drabløs, Astrid Overaa, Lasse Larsson Fjørtoft og Solbjørg Vadset.

De var en av flere søkere som fikk tildelt støtte fra nye Ålesund kommune til prosjekt i forbindelse med sammenslåingen. De fikk tildelt 50.000,- til et forprosjekt, men arbeidsgruppen har allerede kommet lengre enn som så.

-Vi er helt innstilt på å sette opp forestillingene i alle de fem kommunene i mars 2020, sier Peter Drabløs.

Det er nettopp kvaliteten og mangfoldet i kulturlivet de ønsker å fremheve. Et mangfold som kan forbause selv garvede kulturaktører med solid bakgrunn.

-Det er helt utrolig hva man finner om man bare leter, sier Astrid om de aktørene de har fått kontakt med.

(Fortsetter under)

Det blir varierte kulturinnslag fra alle de fem kommunene når denne gjengen har med seg nærmere 70 aktører ut på landeveien.

Det blir varierte kulturinnslag fra alle de fem kommunene når denne gjengen har med seg nærmere 70 aktører ut på landeveien.

-Første stopp var kulturarbeiderne i de ulike kommunene. De tipset oss om folk, grupper, lag, dansere og musikere som vi så tok kontakt med og inviterte til fellesmøte. Det var full klaff med en gang, sier Lasse Larsson Fjørtoft om arbeidsmøtet som ble holdt på «Systra» på Sjøholt.

I dag sitter på et mannskap med totalt 70 personer, i alle aldrer, som er involvert.

-Dette blir en forstilling for hele familien som til slutt skal på turné i alle de ulike kommunene. Vi har alle musikksjangrer, dans, revy, barneteater og humor. Det er fascinerende, forteller Peter Drabløs som gleder seg til å begynne å sette det hele sammen.

Nå er de på jakt etter sponsorer som kan bidra til å realisere prosjektet i sin helhet.

-Vi har allerede søknader ute. Det blir jo fort en del utgifter for å klare dette løftet. Bare tenk på transporten når over 70 personer skal ut på landeveien og rundt om kring. Vi må kunne ta godt vare på alle de involverte. I tillegg gir vi ulike lag og organisasjoner muligheter til å drifte kiosk og kafé i forbindelse med forestillingene. Et prosjekt som dette fordrer at det drypper litt på alle, sier Overaa.