Til toppen

Ønsker å fylle Ålesund kirke for en svært god sak

Klarer vi å gjenskape julestemningen fra 50- og 60-tallet? Da kirka var så full at folk måtte stå i midtgangen? - Det hadde virkelig vært noe det, sier ildsjelene bak konsertene «Hjem til jul» til inntekt for Kirkenes Bymisjon. 

- Dyre julekonserter kan fort være ekskluderende for mange. Vi ønsker at dette skal være ei motvekt, sier lokale artister som går sammen om konsertene med navnet "Hjem til jul" .

– Dyre julekonserter kan fort være ekskluderende for mange. Vi ønsker at dette skal være ei motvekt, sier lokale artister som går sammen om konsertene med navnet "Hjem til jul" .

– Vi kan hvert fall love mye fin julemusikk og koselig julestemning både utenfor og inne i kirka, sier Lise Ødegård, Hallvard Fremstad og Pål Bakke, tre av ildsjelene bak veldedighetskonsertene «Hjem til jul». 

Fredag 16. og lørdag 17. desember har de samlet en gjeng med dyktige utøvere for å lage skikkelig julestemning i Ålesund kirke. Konsertene er til inntekt for Kirkens bymisjon sitt arbeid i Ålesund. 

– Jula er høytid for konserter og landskjente artister reiser land og strand rundt med konserter i kulturhus og kirkerom. Dette kan fort bli dyrt og ekskluderende for mange. Vi ønsker å være en motvekt til dette og tar en symbolsk 100-lapp for å komme inn. I tillegg får Kirkens Bymisjon en rekke fribilletter som de deler ut til sine gjester. 

Maria Klokk Fremstad og Vilde Ødegård Pettersen er to av artistene som stiller opp for en svært god sak.

Maria Klokk Fremstad og Vilde Ødegård Pettersen er to av artistene som stiller opp for en svært god sak.

Alt overskudd fra konsertene går til Kirkens Bymisjon Møre. I tillegg blir de som har anledning til det, oppfordret til å vippse direkte til Bymisjonen. 

– Dette er en sak vi virkelig brenner for. Kirkens Bymisjon gjør et enestående arbeid for inkludering for byens innbyggere og fortjener all den drahjelp de kan få. Vi håper virkelig at flest mulig kommer til konserten og på den måten kan bidra til det gode arbeidet som blir gjort, sier Lise Ødegård. 

Vokste ut av Bymisjonssenteret 

Julekonsertene er tidligere blitt arrangert i Bymisjonssenteret i Parkgata og har vært svært populære. Men lokalene har hatt begrenset publikumskapasitet slik at det ikke har vært plass til alle som ville høre på. Det kommer neppe til å skje i år. For i Ålesund kirke er det rikelig med plass, og det blir arrangert to konserter helgen før julaften. 

Arrangørene lover 100 prosent julestemningsgaranti og det blir selvfølgelig anledning for publikum å bli med på allsang på de mest kjente julesangene. 

Billetter får du på Tikkio. 

Konsertene er støttet av Sparebanken Møre og Stiftelsen Kjell Holm, og artistene er: Maria Klokk Fremstad, Vilde Ødegård Pettersen, Lise Ødegård, Eli Jensen, Anna Bjånes, Ålesundnissen Richard von Løwensprung, Nikolas Fehr (organist), Galyna Bondarenko (fiolin), Stefan Olsen (gitar), Bjørn Helge Lervåg (bass), koret Gutta Boyz med Terje Vågnes, Morten Oksavik, Harald Volstad og Roar Mele. Hallvard Fremstad er musikalsk ansvarlig og Pål Bakke er konferansier. 

Se mer om alt som skjer i Ålesund www.bypatrioten.com/kalender