Til toppen

Åpning av Vestlandsutstillingen 2023

Det er klart for Vestlandsutstillingen 2023 hos Jugendstilsenteret og KUBE. Årets utstilling som er kuratert av kunstner Heidi Rødstøl åpner torsdag 16. februar kl. 18.00 med gratis inngang på åpningskvelden.

Daniela Bergschneider, Oriri, 2022. Foto: Daniela Bergschneider

Daniela Bergschneider, Oriri, 2022. Foto: Daniela Bergschneider

Årlig utstilling

Vestlandsutstillingen er ei årlig utstilling med verk av kunstnere som er tilknyttet Vestlandet. Den turnerer vestlandsfylkene og skal vise frem samtidskunst av høy kvalitet, heter det i pressemeldingen fra arrangøren. Det er den eldste landsdelsutstillingen og ble vist frem på Bergen Kunstforening for første gang i 1922.

Deltakende kunstnere i år er:

Victor Guzman, Robert Carter, Karl Ingar Røys, Daniela Bergschneider, Grethe Unstad, Kristine Sandøy, Masoud Alireza, Klara Sofie Ludvigsen, Christopher Jonassen, Bent Erik Myrvoll, Vilde Salhus Røed, Eleonore Griveau, Marit Helen Akslen, Magnhild Opdøl.

Om årets kurator:

Heidi Rødstøl (1973) er bildekunstner, konsulent og kurator basert på Åfarnes, Møre og Romsdal. Hun har utdanningen sin fra Kunsthøyskolen i Bergen, avdeling kunstakademiet. I sin kunstneriske praksis interesserer Rødstøl seg for rom, og hvordan relasjoner i rommet oppleves og fortolkes. Det har resultert i ulike serier av arbeid der hun utforsker spesifikke situasjoner gjennom tredimensjonale tegninger, maleri, installasjoner og foto. Rødstøl har hatt en rekke oppdrag som kunstfaglig prosjektleder for kunst i offentlege rom og har vært juryleder for Nordnorsken 2018. Hun har også vært knyttet til Kunstfagskolen i Ålesund.

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår kulturkalender.