Kremmergaarden fjerner husleie for leietakereI dag ble det bestemt at også eier av Kremmergaarden kjøpesenter fritar sine leietakere for husleie i april. -For et lite senter er dette er stort løft, men allikavel et  beskjedent bidrag i den store dugnaden som må til, sier daglig leder av Handelshuset Rønneberg Berit Westad.

(Arkivfoto) Berit Westad i Handelshuset Rønneberg sier i dag at Kremmergarden fritar sine leietakere for husleie i april.

(Arkivfoto) Kremmergaarden kjøpesenter i Ålesund sentrum

-Dette er det første umiddelbare tiltaket vi gjør i det som er en svært uforutsigbar situasjon. Vi følger situasjonen tett og må bare foreta løpende vurderinger videre, sier hun.

-Vi setter stor pris på våre leietakere og det er klart at dette er en fortvilt situasjon for alle sammen. Vi ønsker å gjøre det vi kan for at de skal ha mulighet til å komme seg gjennom denne perioden. Mest av alt er vi svært stolte av alle de ansatte i butikkene som nå går på jobb hver dag for at AS Norge skal kunne opprettholde det som er en minimumsaktivitet, sier Westad.

Hun bekrefter lite besøk på senteret, og ønsker ikke oppfordre til noe annet.

-Butikkene holder nå åpent først og fremst for å sikre at folk får tak i det de trenger. Vi har ikke noen ekstra aktiviteter i denne perioden, men det er viktig for oss å  få frem at både senteret, og butikkene selv har gjort mange og strenge tiltak nettopp for at det skal være så trygt som over hodet mulig å handle på Kremmergaarden.

Hun ser ikke vekk fra at det kan være at enkelte butikker vil kunne komme til å slite med å holde åpent hele perioden.

-Mange av de små aktørene er avhengige av å ha nok ansatte, noe som ikke er like lett med stengte skoler og barnehager eller generell sjukdom som oppstår. De legger litt av kabal hver eneste dag å få det til å gå opp, sier hun.