Kreativ Klynge inviterer på kunstI fjerde etasje over Baker Walderhaug i Tollbugata 6 vil hele 17 kunstnere sørge for at du får en kunstopplevelse du ikke trodde var mulig midt i Ålesund sentrum. Men da må du ta mot invitasjonen og stikke innom.

Hanskene til Synnøve Vadseth Furholm har blitt populær brukskunst. Sikre deg et par om du avlegger Kreativ Klynge et besøk.

-Ja, vi inviterer alle som ønsker å besøke oss, selv om vi i utgangspunktet ikke er et salgsstudio, men det er mulig å sikre seg gode små eller store skatter, sier Sissel Karin Walderhaug Schmidt.

Sammen med Synnøve Vadseth Furholm driver hun selskapet Kreativ Klynge AS, med tilhold over to etasjer i bygget.

17 kunstnere har i dag tilhold i de to etasjene, der alle jobber selvstendig, og med individuelle uttrykksformer, materialvalg og teknikker.

-Det er ingen som lever av den kunsten de produserer her, men flere av kunstnerne er utdannet og bruker mye av fritiden sin på å produsere kunst, forteller Sissel Karin, som selv maler. Synnøve jobber med tekstiler.

-Alle har sine arbeidsrom, men vi er også et sosialt fellesskap med eget kjøkken der vi kan sitte sammen og prate om kunst, og vi arrangerer kurs, forteller Synnøve.

-Nå på onsdag skal vi for eksempel ha et kurs i hvordan en pynter til jul med en hjemmelaget julekrans. Senere skal ha kurs i portrettmaling, og sykurs, forteller hun.

Av de 17 kunstnerne er det to som bruker tekstiler i kunsten sin, og Synnøve har solgt mye av et kunstprodukt som også er brukskunst.

-Ja, når jeg er på salgsmesser så går gummihanskene unna, forteller hun, og viser oss gummihanskene som har fått en armforlenger, eller ”mansjett” laget av tekstiler.

(Fortsetter under).

Sissel Karin Walderhaug Schmidt (t.v) og Synnøve Vadseth Furholm dannet Kreativ Klynge i 2019. I dag er det 17 kunstnere i kunstfellesskapet. Her har de to tatt plass i arbeidsrommet til Sissel Karin.

På arbeidsatelieet til Sissel Karin kan vi raskt slå fast at hun er glad i å male byen hun bor i.

-Jeg trener mest på å male figurativt, men også på abstrakte uttrykk, forteller Sissel Karin, som bruker både akryl og oljemaling i arbeidet sitt.

De aller fleste rommene vi besøker i kunstnerfellesskapet har utstilt verker, klar for et hjem og en vegg. De er klare til å invitere publikum inn til seg, og er så absolutt på tilbydersiden, for her er allsidigheten og kreativiteten stor.

-Nå i helga håper vi flere vil ta turen opp og besøke oss. Vi holder åpent fra 12.00 til 16.00 både lørdag og søndag, sier hun.

-Om en ønsker å besøke oss utenom så er også det mulig. Da er det ganske enkelt bare å se om vi har satt ut reklamebukken på fortauet. Da er vi her, sier Sissel Karin.

-På mandag er vi med i den globale aksjonen CirkularMonday, som er en motpol til Black Friday. Her er gjenbruk et sentralt stikkord, og vi kjører et kurs der en lærer hvordan en reparasjon kan bli til et dekorativt og kreativt element på klesplagget en skal reparere, forteller Synnøve, som er kursleder på kurset.

Over alt i de to etasjene i Tollbugata 6 henger beviset på en grenseløs kreativitet, og ikke minst vakker kunst.

Er det kanskje hos kunstnerne i Kreativ Klynge du skal finne julegaven som vil overraske mest i år?

Kunstner Kari Klokkersund har integrert ei singel vinylplate i sitt kunstverk.

To av kunstnerne i Kreativ Klynge arbeider med tekstiler, som disse vakre artiklene, som også er praktiske i daglig bruk.