Klar for Bylørdag med masse moro?Er du klar for en bylørdag spekket med gode tilbud, konkurranser, skattejakt, trylleshow og overraskelser? Det er i alle fall vi.

Klar for Bylørdag, fra venstre, Kristianne Møller Havnevik ved Ålesund Storsenter, studentene Ingvild Lied og Vilde Nagel Fredriksen, og senterleder på Kremmergaarden, Susanne Lunde Petersen gleder seg til å ta mot publikum på Bylørdag kommende lørdag.

Lørdag i byen er aldri en dum idé, og spesielt ikke kommende lørdag da byens butikker, hoteller og kjøpesentre blir preget av moro, gode tilbud og konkurranser.

Byens næringsdrivende gjør ekstra stas på sine besøkende når de sammen med Ålesund Sentrumsforening, Bypatrioten, Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og en haug studenter fra Ålesund Studentsamfunn kjører i gang Bylørdag 16.mars.

At det står flere hundre gratis parkeringsplasser klar er heller ingen bakdel når byen inviterer til Bylørdag.

(Fortsetter under...)

Leder i Ålesund Sentrumsforening, Monica Molvær sørger for spennende skattejakt rundt om i byen på Bylørdagen.

– Ja, det legges opp til masse aktivitet og moro denne lørdagen, sier leder i Ålesund sentrumsforening, Monica Molvær.

Hun vet av erfaring hva som vil trekke ekstra mye folk.

– ”Spis og Shop for en 100-lapp”. Det har blitt gjort tidligere, og serveringsstedene har blitt rent ned av folk som vil spise for en 100-lapp. Så her er anbefalingen klar: Reserver bord, sier hun. ”Spis og Shop for en 100-lapp” arrangeres både torsdag og fredag, i tillegg til lørdag.

Det er en rekke restauranter og kafeer som er med på å servere utvalgte retter til 100 kroner.

I tillegg kan en shoppe for en 100-lapp i butikkene som enten kjører fram spesielle varer til 100 kroner, eller de har 100-kronersmarked.

– Det kommer mange til byen denne lørdagen, men heldigvis har Ålesund Parkering gratis parkering i Kremmergaarden og på Torghallen. I tillegg er det gratis å parkere i parkeringshuset til Ålesund Storsenter og i Aksla Parkeringshus, sier Monica Molvær.

– Så nå er det bare å komme til byen, og kanskje kaste seg med på skattejakten rundt om i byen. Alle får premier på hver post, som jo er både hoteller, butikker og spisesteder rundt om i byen. Og klart alle får diplom, legger hun til.

(Fortsetter under).

Susanne Lunde Petersen, senterleder på Kremmergaarden kan melde om et kjøpesenter der alle er klar for Bylørdag.

Susanne Lunde Petersen er senterleder på Kremmergaarden, og både hun og alle på senteret er klar for å ta mot store og små med moro og gode tilbud.

– Det er mye som skal skje hos oss. Blant annet blir det trylleshow av Miss Aurora.

Det blir konkurranse i fellesarealet der en kan prøve seg som modell med klær fra B-Young og Lindex, i tillegg til styling fra Kick og Picasso.

Alle blir fotografert og kan risikere å vinne klærne en har prøvd.

Deltagerne får alle hver sin goodiebag, sier hun.

Fra klokken 12.00 blir det både kake, kaffe og frukt ved Kiwi-butikken i Kremmergaarden.

Der kan en også vinne i en konkurranse der det gjelder å gjette vekta på en handlevogn full av dagligvarer.

Liker du puslespill så stiller Sparebanken Møre med stort puslespill i Kremmergaarden denne lørdagen, og vil du delta på skattejakten er det på Kremmergaarden du får utlevert skattekart mellom klokken 13.00 og 15.00.

– I tillegg har vi mange gode tilbud, og selvfølgelig ”Spis og Shop for en 100-lapp”, forteller hun.

(Fortsetter under).

Kristianne Møller Havnevik og Ålesund Storsenter slår på stortromma når det inviteres til Bylørdag.

Kristianne Møller Havnevik ved Ålesund Storsenter har også en liste med moro og gode tilbud til Bylørdag i Ålesund sentrum.

– Vi inviterer til ”Barnas dag” sammen med studentene fra NTNU og U-KA og Bypatrioten. Her blir det Jungeldyr, ansiktsmaling, ballonger og masse moro, forteller hun.

Og det starter allerede klokken 11.00 med Jungeldyra. De har tilhold på grunnplanet i senteret, og vil glede de minste helt til klokken 16.00.

Fra klokken 12.00 skjer det enda mer, for da blir det ansiktsmaling utenfor Farmor Ingvarda og nede på grunnplanet i senteret.

Og for de som liker artige ballongfigurer så blir det ballongknyting utenfor TGR, alt sammen fram til klokka 15.00.

(Fortsetter under).

Studentene Ingvild Lied (t.v) og Vilde Nagel Fredriksen skal sette sitt preg på Bylørdagen sammen med et tjuetalls med-studenter.

Studentene Ingvild Lied og Vilde Nagel Fredriksen er henholdsvis logistikkansvarlig og PR- og kommunikasjonsansvarlig for U-KA i Ålesund, i regi av Ålesund Studentsamfunn, de stiller opp med over tjue frivillige studenter til Bylørdagen.

– Denne lørdagen på dagtid er vår familiedag i U-KA, som strekker seg fra 13. til 21 mars der vi skal ha en rekke aktiviteter, forteller Ingvild Lied.

– Derfor har vi et samarbeid med aktørene for Bylørdag der vi skal bidra både på Kremmergaarden og på Ålesund Storsenter med alt fra ballongfigurer og ansiktsmaling.

I tillegg kommer NTNU-studenter med egen stand der de skal gjøre spennende ting, forteller hun.

Ingvild og Vilde vil sammen med sine medstudenter sørge for mye moro for store og små denne dagen.

– Blant annet dukker vi opp både med kostymer og maskoter på sentrene, legger hun til.

U-KA er et arrangement studentene holder for flere enn bare seg selv, i følge de to.

– Ja, det er mulig for alle å komme både på revy, stand-up og mange av de andre arrangementene våre disse dagene, sier Ingvild Lied.