Kandidat til Europas beste innspillingssted...men for å vinne trenger ålesunderen Knut Slinning din hjelp.

Knut Slinning fra Ålesund en mannen bak Juvet landskapshotell. Nå kan det bli kåret til Europas beste innspillingssted. (Foto: Juvet.com

I Europatoppen
Juvet landskapshotell i Valldal kan bli kåret til det beste innspillingsstedet i Europa. 

STEM PÅ JUVET HER! 

Det er foreningen for europeiske filmkommisjonærer som for første gang arrangerer en slik konkurranse, der alle filminteresserte kan være med å gi sin stemme, skriver filmnettstedet Rushprint. 

Juvet er en av ti steder i hele Europa som er nominert til den prestisjetunge kåringen.

Stor oppmerksomhet
Det fantastiske landskapshotellet er bygget opp drevet av ålesunder Knut Slinning. Han og Juvet har fått stor oppmerksomhet verden over for 
det særegne overnattingsstedet.  

Juvet er blant annet blitt brukt som location for den britiske science fiction-thrilleren Ex Machina, som fikk Oscar for beste visuelle effekter og en rekke andre priser. 

Les også: 

Per Henry Borch, linjeprodusent fra Ålesund er høyt og lavt for å finne innspillingssteder til internasjonale storfilmer.

Han har "skylda"
At Juvet ble innspillingssted for storfilmen Ex Machina er det en annen ålesunder som har en stor del av æren for. 

Filmmannen og linjeprodusent Per Henry Borch hadde ansvaret for den norske delen av produksjonen og hadde sterk innflytelse på valget av Juvet.

At perlen i Valldalen er blitt nominert som en av de ti beste innspillingsstedene, ser han på som en bekreftelse av potensialet regionen Ålesund og Sunnmøre har for å trekke til seg storfilmer fra hele verden.

– Slike innspillinger gir et kraftig løft for det lokale næringslivet og reiselivet. Se for eksempel på Ex Machina. Der har ordføreren i Valldal uttalt at filmen ga umiddelbar respons. Filmen er blitt et ikon som vil bli stående for alltid. Fortsatt kommer det folk til Finse for å se på stedet der deler av Star Wars ble spilt inn i 1978.  Den samme effekten kan Ex Machina få på Juvet, Valldal og hele regionen, sier Per Henry Borch til Bypatrioten. 

Scener fra Oscar-vinneren EX Machina ble spilt inn i Juvet i Valldalen. Foto: Juvet.com

Stem i vei!
Konkurransen om å bli Europas beste innspilingssted er knallhard. Blant kandidatene finner vi blant annet området San Juan de Gaztelugatxe i Spania der Game of Thrones er innspilt.

Også flere andre spektakulære og vakre europeiske perler er på listen. 

Så her er det bare for oss lokalpatrioter å hive oss rundt med en gang og stemme på vår favoritt. 
Her kan du gi din stemme til Juvet og lese mer om konkurransen og de andre kandidatene. Avstemningen varer til 25. oktober. 

 

LES OGSÅ: Bibliotek i Amfisenteret?