Til toppen

Jula kom til Apotekergata

Så var de flotte julelysa til Hotel Brosundet og Apotekergata No.5 tent, og det til korsang, gløgg og bålpanne.

-Wow, så fantastisk mange som møtte opp, utbryter Christel Furnes til Bypatrioten etter det koselige arrangementet i Apotekergata.

Hotelldirektør Camilla Espeseth (t.v) og Christel Furnes hos Hotel Brosundet og Apotekergata No.5 under stjernehimmelen mellom bygga. Begge kom i ekstra julestemning når de så folkemengden som fylte opp gata.

Gata full av folk

Christel er leder for forretningsutvikling hos Hotel Brosundet, og Apotekergata No.5. Både hun og hotelldirektør Camilla Espeseth var imponert over alle som hadde møtt opp til tenningen av julelysa.

-Her er nok godt over 200, sier direktøren, og ser ut over folkemengden som hadde samlet seg i god tid før arrangementet startet.

-Det er fjerde gang vi har dette, men i fjor var det storm. Så hadde vi jo pandemien. Men nå var det fint vær og et stort oppmøte. Det varmer, sier Christel.

For folk hadde virkelig fått med seg invitasjonen både på sosiale medier og på andre måter til tenning av den spesielle “stjernehimmelen” mellom hotellet og No.5.

Bålpanna der en kunne grille marshmallows gjorde stor lykke.

Det ble servert pepperkaker og nydelig julegløgg, som også selges i Butikken. En bålpanne og gratis marshmallows gjorde stor lykke hos barna, og koret Piker Vin og Sang sørget for å få julestemningen inn hos alle de julelengtende sjelene som fylte opp gata i svingen.

På nedtelling fra Christel ble lysa tent. Og midt i korsangen skjedde det samme i mastene til skuta “Wyvern” i Brosundet like bak. Sammen ble det rent vakkert, for nå kom jula til Apotekergata.

Mye som skjer

Det er mye som skjer i sona Apotekergata og Brunholmen for tiden. Noe som gleder de to.

-Vi er superglad for alt som skjer i gata og området nå. Og det er kjekt for gjestene våre også. De får jo kort vei til opplevelsene, sier Camilla.

Midt i julesangen til koret Piker Vin og Sang tente også skuta Wyvern sine lys i masten.

-Og i går hadde vi prøveåpning på Sjøbua etter oppussingen.
15.november åpner vi, og vi kan jo si at folk vil kjenne seg igjen, for selv om vi har pusset opp og endret en del så har vi stor respekt for gamle Sjøbua, forteller Christel, som også kan avsløre nye velsmakende tilbud på hotellet.

-Hver dag fra klokken 16.00 kjører vi på med klassisk mat i Stuene på hotellet, et nytt tilbud sju dager i uken. Dette er vårt tredje matkonsept.
Nå “juler” vi også opp Butikken No5 og selger julevarer og julegløggen vi serverer i dag. Bålpanna tenner vi hver dag, og barna får gratis marshmallows i Butikken til å grille på bålpanna, sier hun.

Jula er også tid for å gi. Det tar hotellet alvorlig, og har sin egen aksjon for de som trenger det.

-Inne kan alle som vil legge julegaver under det Ensomme juletreet. Disse gavene vil Røde Kors formidle ut til de som trenger det, sier hotelldirektøren, som også tipser om konserter på hotellet hver onsdag fra 18.00 til 20.00. Og der julemusikk nå vil stå helt sentralt fram til jul.

Under stjernehimmelen er det en god plass å være.
Gata ble full av folk som ville suge til seg julestemningen som ble skapt.
Christel Furnes fra Hotel Brosundet og Apotekergata No.5 delte ut marshmallows til store og små. Og hver dag vil bålpanna fyres opp. Og i Butikken kan barn få marshmallows til å grille.
For vi må jo innrømme det. Den amerikanske søtsaken er jo god. Spesielt etter ei økt over flammene.