Til toppen

Hotel Noreg skifter direktør

Hotelldirektør Thomas Wilhelmsen går fra jobben som hotelldirektør i Hotel Noreg og blir drifts- og prosjektdirektør i selskapet Brødrene Jangaard. Det gleder han seg til.

-Dette blir kjempespennende, sier Thomas Wilhelmsen, som 1.desember overlater hotellskuta Hotel Noreg til en ny direktør, 34 år gamle Anette Emaus.

Fjellstua blir en av bedriftene Thommas Wilhelmsen skal jobbe med, og som han mener har et enormt potensiale.

-Spille hverandre gode

-Det blir mer enn bare hotelldrift på deg nå?
-Ja. Jeg har jo holdt på med hotell siden jeg var tidlig i 20 åra. Nå må jeg også lære litt om Bybadet og Fjellstua. Og sistnevnte er det jo mange som har en mening om.

-Også du?
-Ja. Det er planer og ideer som ligger i konsernet på det å frakte mennesker til Fjellstua, både med heis og andre løsninger. Men det er ikke bare å kaste seg ut i det uten å ha en helhetlig plan. For dette er store prosesser der vi også må ha med oss Ålesund kommune. Men potensialet til Fjellstua er enormt, forteller Wilhelmsen som fra 1.desember vil ha kontoret sitt i Jangaard sine lokaler i Ålesund Storsenter.

Det er han selv som skal ”designe” stillingen. Forme den til å bli et effektivt redskap for Brødrene Jangaard, og der hotellene Hotel Noreg, Scandic Parken og Hotel 1904 i tillegg til nevnte Bybadet og Fjellstua vil stå sentralt.
Her skal han være med på å utvikle styringssystemer, IT og se på synergiene.

Anette Emaus blir ny hotelldirektør for Hotel Noreg. Å gjøre hotellet mer synlig er noe av det første hun vil gripe tak i.

-Vi må ha gode IT-verktøy, og utnytte synergiene, og her er det mye å ta for seg.
Hvordan kan vi jobbe sammen? Kan vi markedsføre oss sammen?  Ha et felles vedlikehold, noe alle enhetene like vel trenger? For det er jo ikke vits i at vi sitter og forhandler om ting på hver vår kant når dette kan gjøres sammen.Vi må bli bedre på å dra fordeler av hverandre. Spille hverandre gode.
Dette er spennende oppgaver jeg gleder meg til å ta fatt på, sier han.

Ny hotelldirektør

Den nyopprettede stillingen er en styrking innen konsernet Brødrene Jangaard, og hotelldirektøren, som nå blir drifts- og prosjektdirektør, tror også det er en styrke å få inn Anette Emaus som direktør på Hotel Noreg.

-Anette kommer fra Nortel, som er et IT-selskap, og hun er sterk innen salg og markedsføring. For nå er hotellet totalrenovert og skal vi ut og selge, og tenke nytt, forteller han.

-Hotellbransjen er helt nytt for meg. Også å være direktør, men har jobba siden jeg var 14 år. Hatt eget selskap, vært salgsleder og investor, sier den påtroppende hotelldirektøren.

Og Anette Emaus har en klar visjon for Hotellet hun nå skal lede.

Bli mer synlig

-Vi skal sette Hotel Noreg på kartet, ikke bare som en overnattingsplass, men en plass der en kan nyte gode måltider i den nye restauranten, slappe av og suge inn den helt spesiell atmosfæren som er der. Og det er mye som kan gjøres.

Emaus er sikker på å lykkes med også å få sunnmøringene til å bruke hotellet mer.

-Vi skal bli betydelig mer synlig på blant annet sosiale medier. Planene er mange og jeg går som vanlig inn i dette med full skyts, bedyrer hun.

-Thomas blir en mentor for meg innen hotelldrift, og vi har allerede begynt å snakke sammen om ting, så dette blir spennende. Og så går jeg jo fra en god jobb i Nortel. Og der har jeg lært mye, for de har vært et springbrett for meg til å komme videre, forteller Anette Emaus.