Til toppen

\ loading=

– Helt fantastisk film om byen vår!

- Det er nesten så man ikke tror det man ser. Det var et eventyr og ikke minst rørende, sier kunstnerne Terje Fagermo, Ørnulf Opdahl og Sidsel Colbiørnsen etter å ha sett den helt nye filmen om Ålesund signert fotograf Dag Lausund.

Særdeles god stemning utenfor i gangen på Parken Kulturhus i dag etter visningen av “Året i Ålesund”. På bildet filmskaper Dag Lausund i prat med Ørnulf Opdahl og Terje Fagermo som begge lot seg begeistre.

De var i dag invitert til egen visning på Parken Kulturhus sammen med flere, blant annet aktører fra reiselivet. Målet er å få ut budskapet om at denne filmen kan både fastboende og tilreisende se tre ganger daglig.

Filmen er en 20 minutters hyllest til Ålesund by med omland og filmskaperen har vært høyt og lavt, natt og dag, sommer som vinter og for at du skal få sveve rundt i dramatiske totalbilder og komme helt tett på hverdagene.

Lidenskap for egen by

– Dette begynte som et entusiasprosjekt, der jeg ville vise frem den vakre byen vår, Lausund som står for både foto, regi og har klippet det hele sammen. Sammen med Parken Kulturhus har de skapt et sommerprosjekt der filmen vises i storsalen.

– Jeg håper filmen appellerer like mye til alle som bor her, som den gir tilreisende en unik mulighet til å oppleve Ålesund i all slags vær og med ulike stemninger, sier han i forkant av visningen og legger til at han har vært heldig.

– Man er jo unektelig heldig som bor akkurat her når man først får en sånn idé, sier han om utgangspunktet. Om jugendbyen med all sin arkitektur og beliggenhet tett på naturen med både fjellene, hav, skiftende vær og årstider.

Alt det får du se. Og litt til.

– Han er tett på dramatikken og han ser linjene i byen vår, sier Fagermo som umiddelbart lot seg fasinere.

– Det er et lite mesterverk for å si det rett ut. Her får du se byen fra vinkler der vi andre ellers ikke slipper til, legger Opdahl til.

– Det at han klarer å fange stemningen og dramatikken som han har gjort, er virkelig imponerende. Ikke minst må vi trekke frem den stormballetten han viste frem fra bygatene når det virkelig blåser opp. Den kjente vi oss igjen i, ler de to om opplevelsen av det å skulle runde et hjørne i bygatene når det virkelig rusker seg til i Ålesund.

– Et eventyr rett og slett. Skulle noen ha noe kritikk til dette, kan de bare ta det med oss, avslutter Fagermo med glimt i øyet og latteren smitter hos de fremmøtte utenfor storsalen på kulturhuset.

Så spre ordet folkens. Hver dag hele uken klokka 11, 13, og 15, vises altså filmen som er et helt nytt tilskudd til aktivitet i sommerbyen Ålesund!  Og du trenger ikke være redd for om du eller gjestene du tar med deg forstår språket. Dette er lyd og bilder. Universelt!

Her finner du billetter. 

Se opp for flyers i bygatene!
– Rørende, sier denne fantastiske kunstnertrioen som hadde tatt turen til Parken Kulturhus i dag og anbefaler filmen på det varmeste. På bildet: Terje Fagermo, Ørnulf Opdahl og Sidsel Colbiørnsen lot seg begeistre. Og de vet hva de snakker om.
Filmskaper Dag Lausund håper at også vi som bor her kommer for å se filmen. – Det handler om å gjenoppdage hvor vakkert her er. Vi som går her hver eneste dag ser oss kanskje blind på det, sier han og får støtte fra flere.

 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!