Gratiskonsert med Brazz Brothers på Fjellstua13. august markerer Stiftelsen Kjell Holm at det er 103 år siden Kjell Holm ble født. Og det gjør de med å lage liv i bysentrum. Gratiskonsert med The Brazz Brothers på Fjellstua er bare en av programpostene denne dagen.

Av Fridgeir Walderhaug

Med The Brazz Brothers på scenen så svinger det alltid.

På dagen 103 år etter at Kjell Holm ble født, inviterer stiftelsen til flere kulturinnslag. Blant annet gratiskonsert med The Brazz Brothers på Fjellstua klokken 17.00. 

- Stiftelsen har de siste åra valgt å bruke Kjell Holms fødselsdag til å skape liv i sentrum, og å sette et preg på bybildet. Det vil vi også gjøre i år, forteller styreleder Ingvild Vartdal i Stiftelsen Kjell Holm.

-Samarbeidet med hoteller og serveringssteder om gratis konserter og enkel bevertning har fungert veldig bra og trukket mye folk.

På den måten løftes lokale artister og kunstnere frem, og serveringsstedene som er med får økt besøk og omsetning, sier hun.

(Fortsetter under).

Kunstner Ørnulf Opdahl blir å finne på KHÅK Kunsthall lørdag 13. august.

Vartdal sier at variasjon er viktig for stiftelsen når programmet settes sammen til merkedagen, noe de har fått til også i år.

Det hele starter hos Baker Walderhaug klokka 09.30. Der vil operasanger Magne Fremmerlid og pianist Bjørnar Myhr gi en minikonsert. Vakre toner og sang til ei skilpadde og en kaffe skal en slett ikke kimse av.

Ålesund kirke er arena når kantor Nikolas Fehr setter i sving kirkas orgel og klokkespill. Forøvrig gitt i gave fra Kjell Holm og familien. Dette starter klokken 10.30.

- Vi håper også at mange finner veien til KHÅK Kunsthall i Keiser Wilhelmsgate på formiddagen. Der vil stiftelsens kulturpris og stipender deles ut, forteller Vartdal.

Kunstner Ørnulf Opdahl tar publikum med på en tur gjennom kunstsamlingen, og fiolinist Laurens Weinhold blir akkompagnert av Ane Rypdal.

Sommersamlingen «Perspektiv» av kunstner Roy Andreas Dahl blir også å finne på KHÅK.

Kulturpriser og kulturstipend blir delt ut klokken 13.00.

Og hva er vel mer ålesundsk enn grovkake? Det, kringler og kaffe blir servert til publikum.

Emilie Malene Giske holder konsert på Dråpe Kaffehus klokken 15.30 den 13. august.

Hos Green Garden på hotell 1904 kommer kunstnerparet Anita Valderhaug og Bjørnar Myhr, som gjentar suksessen fra de to siste årene med konsert klokken 11.30. (NB: Endret tidspunkt).

Denne konserten blir holdt i uterestauranten dersom om været tillater det.

Klokken 15.30 er det på Dråpe Kaffehus det skjer. Da holder Emilie Malene Giske konsert.

- Markeringen av dagen bidrar til at familienavnet Holm forblir i ålesundernes bevissthet, akkurat slik Kjell Holm ønsket, sier Ingvild Vartdal.

Stiftelsen Kjell Holm opplyser at det kan komme flere arrangementer som enda ikke er lagt ut. Og for de som ønsker flere detaljer om programmet har stiftelsen lagt det ut på sine egne hjemmesider.