Frelsesarmeen pusser opp#Viersentrum: Svært mange i byen vår har et godt forhold til Frelsesarmeén eller "Frellaren" som vi gjerne sier med kjærlighet. Nå er den ærverdige bygningen i Apotekergata 14 i ferd med å få både en etterlengtet oppussing og nytt innhold. 

Frelsesarmeens hus i Apotekergata er pakket inn for en real oppussing av både fasade og tak.

Arbeidet de har gjort i byen opp gjennom åra gjør at ålesundere flest har stor respekt for Frelsesarmeens soldater i byen.

Kommer du fra Hellebroa er Frelsesarmeen i Apotekergata noe av det mest øyensynlige du har, og blikket festes raskt på armeens store logo på veggen, med påskriften ”Blod og Ild”.

Bortsett fra akkurat nå. For i disse dager er hele bygget pakket inn. Det pusses opp. 

-Vi har startet oppussing både inne og ute, og det var absolutt et behov, forteller løytnant Signe Veshovda.

Hun og ektemannen, major Christian Eilertsen har det daglige ansvaret for menighetsarbeidet, og bor i tjenesteboligen i øverste etasje.

Signe er fra Egersund, og Christian fra Skien.

De har bodd i Ålesund i fem år.

(Fortsetter under).

-Vi trives godt i Ålesund, sier ekteparet major Christian Eilertsen og løyntnant Signe Veshovda, som i tillegg til å drive "Frellaren" på daglig basis også bor i bygget.

-Vi trives bra i Ålesund. Det er jo Norges vakreste by, forteller Signe. Nå sørger de for at også bygget til menigheten blir enda vakrere.

-Vi holder nå på ute med fasaden, i tillegg til at taket også blir fikset. Men også inne har det skjedd mye, og der er vi ferdig, forteller de to, og tar oss med på en omvisning.

-Her kommer ny inngangsdør, vi har rusta opp toalettene, fått nytt aktivitetsrom og ikke minst har vi kjøkkenet.

-Det er jo når en lager mat sammen at de gode samtalene kommer, sier Signe, og viser stolt fram det romslige kjøkkenet.

Menigheten har et stort arbeid, og når vi er på besøk er det første dag for et helt nytt tilbud. 

-Ja, det er første dag vi holder ”Etter skoletid”. Et tilbud for barn i fjerde og femte klasse på Aspøy skole der de kan komme hit og slappe av, få mat og litt leksehjelp, og kanskje spille litt i det nye aktivitetsrommet.

Vi var jo veldig spent på hvor mange barn som kom til å komme. Nå ser vi at det kom det en god gjeng, så det er hyggelig, sier hun.

(Fortsetter under).

I det nye aktivitetsrommet finnes det rikelig med leker og spill.

Frelsesarmeen i Ålesund har aktiviteter for mennesker i alle aldere.

Signe og Christian legger ikke skjul på at de beholder troen i alt de gjør.  

-Det er flere måter å gjøre det på, for en trenger ikke alltid å forkynne for å peke på Ham. Det kan vi også gjøre bare ved å være de vi er, sier Signe, og lister opp aktiviteter i fleng.

-Vi har strikkeklubb en onsdag i måneden, vi har hjemforbund annenhver mandag. Vi har den uformelle kaffepraten, babysang som er enda et nytt tilbud, mannsgruppe annenhver onsdag og gudstjeneste søndager.

Og ikke minst har vi hornmusikken, som i følge veteranene er byens eldste korps.

-Hvor mange kommer fast på det dere arrangerer? Som gudstjenestene?

-Det er en kjerne på rundt 25 mennesker, så vi skulle gjerne vært flere. Men det er lov å ta en tur og besøke oss, forteller Signe, og legger til at en kan være vanlig medlem også i Frelsesarmeen, selv om de har en militær gradering.

-En kan komme på besøk, være med på møtene og bli medlem. Vi som er soldater har forpliktet oss mer ved blant annet å avlegge avholdsløfte.

Alle er hjertelig velkommen, sier Signe og Christian.

Et romslig kjøkken har blitt modernisert. -En kan ha mange fine samtaler når en lager mat, sier Signe.

Christian og Signe viser fram det flotte aktivitetsrommet.