Til toppen

Fotballgolf gir tur til Norway Cup

"Kallens fotballgolf" har de kalt spillet, som gir 14-åringer tur til Norway Cup. Nå kan du og vennene dine kose deg med en softis og det artige spillet hos Stuen.

-Det er like enkelt som det er genialt, sier Frode Stuen. Her i spill med Anton Molnes og John Jensen. Sistnevnte er dansk, så det ble en aldri så liten landskamp ved softiskøa.

-Vi har kalt det opp etter Herd-gutt Karl Johan “Kallen” Johannessen, tidligere toppspiller for blant annet Lyn. For det var hans idé, sier Anton Molnes.

Fotgolf og puttball var også to navn Kallen satte på spillet, som nå fort kan bli “ei dille”, som vi sier her i byen.

Softis og fotballgolf

For nå kan du spise softis og spille fotballgolf samtidig ettersom Frode Stuen har sørget for at de som kommer dit kan låne et spill og kjøre på med ”putting” på plena.

-Jeg kjøpte et spill folk kan låne i luka.
Spillet er jo like enkelt som det er genialt. Og en trenger ikke store plassen for å holde på
I tillegg er det jo kjekt å kunne bidra til at en gjeng 14-åringer kommer seg til Norway Cup, sier han.

For det er akkurat det som er målet med salget Anton Molnes nå sørger for.

-Det er et sammensatt lag fra Rollon og Guard, G14 som faktisk får finansiert hele turen til Norway Cup med dette. Og vi er veldig glade for at Stuen har kjøpt spillet, i tillegg til å sponse oss, sier han.

Ballen er jo en vanlig ball. Det er “hullet” som sammen med ballen gjør det til fotballgolf. Og det er lokalt produsert.

-Det er produsert av Termoplast AS på Skodje, og prisen er 1.400 kroner. Da blir det levert i en solid pose med en ball og “hullet”.

En jublende John Jensen mener Danmark gikk seirende ut av kampen på plena.

Fin trening

-Gir det en treningsgevinst også?

-Ja, så absolutt. For i tillegg til at det er gøy så får en trent opp både konsentrasjon og nøyaktighet. For lett er det ikke.

-Hva med regler?

-Det kan en jo lage selv om det er flere som spiller. Høydespark, avstand og slike ting.
Foreldrene til gutta på laget har selv kjøpt spillet, og en bank har kjøpt flere som de deler ut til fotballag og klubber. I tillegg er det mange bedrifter og private som ønsker å ha et sett, sier Molnes.

Ønsker du å bli med på “dilla” så er Stuen stedet, eller du kan få kjøpt et med Anton Molnes og gutta på G14.