Flere åpner dørene igjen—Vi er jo først og fremst glad nettopp fordi at dette betyr at enda flere kan åpne for arrangementer, men for oss som til nå har kunnet kjøre konserter og forestillinger med 200 personer, betyr det merarbeid, sier leder for kulturhusene i Ålesund Hans Pareliussen om å måtte redusere til 100 publikummere.

Hans Pareliussen leder for kulturhusene i Ålesund er glad på vegne av andre, men for oss, betyr det bare nok en endring og merarbeid.

De har stått på gjennom hele perioden, fulgt alle regler og på den måten klart å opprettholde aktiviteten på kulturhuset i Ålesund sentrum. Nå begynner de å bli slitne.

-Vi har ikke lyst å klage, og skjønner at det gjøres mye bra, men nå begynner antall endringer å gi slitasje på teamet, sier han og forklarer.

-Vi har mange forestillinger fremover som allerede har solgt mer enn 100 billetter. Hvordan skal vi løse det? Det er spørsmål vi må finne svar på raskt, sier Pareliussen som tok med seg gjengen ut på felles kaffe etter at dette ble kjent i dag.

-Vi måtte rett og slett bare lufte oss og tenke oss litt om, men vi fikser nok denne også, sier han vel vitende om at der ligger mye jobb og venter over helgen.

 

Terminalen Byscene i Ålesund er svært glad for nyheten om at arrangører endelig likestilles.

Terminalen Byscene glade for likestilling

-For oss er dette en gladnyhet og på tide, sier daglig leder for Terminalen Byscene Synnøve Nesdal Sandnes. 

- Vi ble satt på sidelinjen den gangen regjeringen valgte å skille mellom arrangører som har fastmonterte seter og ikke. Det gir ikke mening av vi skal kjøre arrangementer for 10 personer inne hos oss, når for eksempel kulturhusene hele veien kan ha hatt 200 stykker i salen. Norske konsertarrangører, som er vår organisasjon har stått på barrikadene for å løse dette, det tok riktignok tid, men nå kan vi endelig kjøre konserter igjen.

-Driftsmoddellen vår til vanlig er jo å bruke de store konsertene til å finansiere de mindre, men det har ikke vært mulig nå, så uten kompensasjonsordninger og tilskudd fra fylket så hadde ikke dette gått i det hele tatt, sier hun.

Nå er det lysere enn på lenge.

-Vi er i gang med noen arrangementer og flere kommer. Vi oppfordrer folk til å følge med på hjemmesidene våre fremover, sier hun.

Astrid Overaa er glad for å kunne åpne dørene og hente ansatte tilbake på jobb igjen.

Teaterfabrikken åpner dørene igjen

- Dette ble vi veldig glade for. Nå har vi vært helt stengt en lang periode og alle ansatte vært permitterte. Når det nå åpner for 100 personer, noe vi klarer på en god og trygg måte, så kan vi endelig komme igang igjen, sier Astrid Overaa hos Teaterfabrikken.

-Onsdag og torsdag kommer Marion Ravn og fredag og lørdag kjører vi Kim Larsen hyllest med lokale helter, noe vi har gledet oss til lenge og fryktet ville bli utsatt nok en gang. Nå kan vi i stedet åpne for billettsalg til enda flere. Disse konsertene har for lengst vært utsolgt, men i dag legger vi ut 50 til på alle arrangementene, sier Overaa.

 

Utdrag fra de nye nasjonale reglene som ble lagt ut i dag. (Helsedir.no)