Endelig ny leikeplass i ByparkenMange generasjoner har gode barndomsminner fra leikeplassen i Byparken. Her har vi sittet på ”bikkedisse”, snurra rundt eller laga sandkake i sandkassa. Nå skal leikeplassen endelig oppgraderes.

Mandag stenges leikeplassen i Byparken, for allerede til høsten kan små og store komme til en helt ny og oppgradert park med nye leikeapparater og nytt miljø.

Leikeplassen i Byparken har lenge vært klar for en oppgradering, og nå skal det skje.

Allerede på mandag stenger parken, og arbeidet settes i gang, og det i samarbeid med byggeprosjektet BoiBy på Nedre Utstillingsplass, og med midler fra «Byen som regional motor.».

Dermed kan mange store og små glede seg til en helt ny leikeplass i Byparken til høsten.

-Vi ønsker at leikeplassen skal være et spennende tilbud til de mellom ett og femten år. Her skal det være alt fra enkle apparat for de minste, tradisjonelle populære apparat, til komplekse apparat som byr på større utfordringer og mer spenning for de eldre, sier landskapsingeniør i Ålesund kommune, Linda Fiskerstrand Sperre.

-Vi håper dette blir et så spennende tilbud at folk kommer tilbake til leikeplassen flere ganger, sier Sperre, og forteller at kommunen skal lyse ut en konkurranse på hvordan den skal se ut.

Når leikeplassen stenges mandag 18.mai vil alt bli revet, og massen som ligger i grunnen skal skiftes ut.

Med andre ord blir leikeplassen stengt gjennom sommeren, men helt rådløs er en ikke. For alternativene finnes flere plasser i sentrum, forteller Sperre.

-Vi har Brusdalshagen på Klipra, Tollbuparken ved Stuen kioske, Øvre Brøgger plan i Nedre Strandgate og Aspøy skole, forteller hun.

Den nye leikeplassen i Byparken vil altså være ferdig og klar til høsten.