«Byprat» får utviklingsstipend-Dette var utrolig gode nyheter i en tid da mange trenger vår hjelp til å skape ytterligere oppmerksomhet rund alt det de holder på med, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som har mottatt kr. 50.000,- i utviklingsstipend fra Sparebank 1 SMN.

"Byprat" sendes fra Bypatriotens kontorer i Apotekergata.

Regionbanksjef i SpareBank 1 SMN Marita Løvik Stadsnes her sammen med fotograf, eventyrer og foredragsholder Mats Grimsæth som du vil treffe i neste utgave av "Byprat".

Det er konseptet «Byprat» som er tildelt stipendet.

-Vi er allerede på lufta og har sendt tre episoder, sier hun om snuttene som går i sosiale medier og som omhandler personer og prosjekter i bybildet.

-De ulike pratene er på rundt sju minutter og gir folk anledning til å snakke ut om det de brenner for, kjemper for, eller kanskje ønsker å ha med andre på. Vi kan også bruke flaten for å ta opp diskusjoner om dagsaktuelle saker for byen vår når det passer. Vi skulle egentlig ha realisert dette før Covid-19 satte inn, men av ulike grunner var vi ikke kommet så langt. Dette stipendet gir god selvtillit til å bare «gi gass», sier hun.

Der er ikke fast sendetid, så man må bare plukke opp det som skjer, når det skjer.

-Det er jo det som er så spenstig i dag. Utstyret og teknologien gjør at man kan hive seg rundt når det først er noe på gang og være på lufta der og da om man ønsker det. Så er det jo ikke til å stikke under en stol at vi i løpet av siste årene har bygget solide kanaler som når ut til hele regionen med budskapet om alt som skjer i byen vår, sier Klemetsen.

SpareBank 1 SMN gir 50.000 kroner i utviklingsstipend til Bypatrioten og «Byprat».

- Samfunnsutbytte er den delen av vårt overskudd som skal gå tilbake til gode formål i vår region. I år har vi et spesielt fokus på å støtte lokalsamfunn, frivillighet og kulturlivet gjennom koronakrisen. Vi ønsker Bypatrioten lykke til videre med prosjektet, og takker for at de er med på å gjøre by- og kulturlivet vårt rikere, sier regionbanksjef i SpareBank 1 SMN Marita Løvik Stadsnes.