Til toppen

\ loading=

-Det er berre å måke på!

- Vent litt, hald linja, ej må bærre få kvælt dinna tredemølla! Ingen tvil om vi har kommet rett. Vi er på tråden med selveste Thomas Ryste, og vi ringte tydeligvis midt i ei solid treningsøkt. Her lades det nemlig opp til ekstraforestillinger i Ålesund.

Thomas Ryste gjør seg klar for ekstraforestillinger i Ålesund. – Arbeideren er revyscene nummer en for meg. Ikke bare har den stor kapasitet, men du føler fortsatt at du er helt tett på publikum, sier han.

Fire forestillinger og smekkfullt, lyder rapporten etter forestillingene på Arbeideren like før jul.

– Det var helt fantastisk. For meg er Arbeideren revyscene nummer én, og det å få være tilbake her, og kjenne på at salen koker igjen, var skikkelig kjekt, sier Ryste som endelig er ute med jubileumsforestillingen «20 år- og like forbanna».

– Du kan godt kalle den 22 år og like forbanna, for showet ble stoppet i det koronaen slo til, men endelig er man der. Tilbake og klar, sier han om forestillingen som endelig får møtt sitt publikum. Og det er egentlig ingen selvfølge.

– Jeg skal være så ærlig å si at like før pandemien var batteriet tomt. Jeg hadde turnert i 20 år, og for alle som driver eget eller i denne bransjen, så er der få pusterom når det først svinger. Jeg holdt seriøst på å gi meg, sier mannen som de fleste kanskje ser for seg har en utømmelig energi enten det er på scenen eller i elleville videoer. Men denne gangen var det altså tett før.

Ble pausen han trengte

– Det er ikke alle som kan si dette, men for meg ble pandemien pausen jeg trengte for å finne igjen gnisten. For det var helt tomt. Det var ikke gøy lengre. Men så skulle altså alt snues på hodet. Kona som hele veien har vært den som har tatt seg av firmaet, regnskap og heile sulamitten, er egentlig sjukepleier. Jeg som hadde vært konstant på reisefot stod plutselig uten oppdrag. Vi er et godt team og da vi skjønte at det ble langvarig, rykket hun tilbake i sitt egentlige yrke. Vet du hva jeg fant ut da? Når jeg måtte være husfar og hjemme? At vi faktisk har oppvaskmaskin, ler han om det som har en solid dose undertone i seg og ble vendingen og luken som gjorde at han fant igjen både humøret og lysten til å opptre.

Og godt er det. For det er ikke tvil. Både «Kjellen» og «Palle» med flere holder fortsatt koken 20 år etter. Publikum vil ha mer. Og de som trodde at dette var et «best of show» de må tro om igjen. Her er det ikke spart på noe.

-Alt er nytt. Og det som jeg liker ekstra godt er at jeg også får rom til å være meg selv. I tillegg til figurene som gjerne lever sitt eget liv. Denne gangen får jeg også fortalt litt om hvordan det hele ble til, som meg selv, og det er en ekstra god følelse og nok noe som kom med den påtvungne pausen. Men de er der høyst til stede alle mann alle, sier han om karakterene som i løpet av pandemien fikk gjort en del sprell på både YouTube og i andre sosiale medier.

-Kjellen har fortsatt sine problemer med ekskjærringa og Palle han selger brennevin så det koster etter. Blir aldri kjedelig, sier han før han avslutter med å skryte av publikummet i Ålesund.

-Da vi startet med Klypashowene var vi jo nesten alene om det og solgte 10.000 billetter bare i Ålesund. Nå er det konkurranse alle veier, men publikummet fyller jo fortsatt salene. De er sultne på kultur og stiller opp, og det er virkelig en god følelse for oss som holder på, sier Ryste som gleder seg til ekstraforestillinger 2. og 3. februar på Arbeideren.

-Det er berre å måke på! Avslutter han og vi er enige.

-Det er berre å måke på!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!