Det blir en latterlig sommer!Byvåpenet, bompenger, inngangspenger på Fjellstua, og Ålesund vs Bergen. Dette og mye mer skal Astrid Overaa, Henrik Overaa og André Ulveseter ha det moro med denne sommeren.

André Ulveseter, Astrid Overaa og Henrik Overaa bruker i år sistnevntes sommerferie på å åpne latterdørene til sunnmøringene.

Så joda, det blir garantert en latterlig sommer på Teaterfabrikken. Bypatrioten fikk nemlig være flue på veggen under en av de mange øvingene til trioen.

Og som vi sier på Sunnmøre; Steik kor vi flira.

”No e det sjette gangen” heter årets sommershow, for det er nettopp det vi snakker om.

For sjette gangen går nemlig mor og sønn Overaa på scenen i sommerferien. Eller det vil si, Henrik sin sommerferie.

-Han har jo fast jobb i Radio Rock i Oslo, derfor blir det disse tre helgene når han har ferie vi kan kjøre forestillingene i år, sier mor Astrid.

Og da sikter hun til kommende fredag og lørdag, med premiere 28.juni, samt 5. og 6. juli, og til slutt 12. og 13. juli.

(Fortsetter under).

André Ulveseter er med i årets sommerrevy på Teaterfabrikken. Og det er ikke første gang han står på en revyscene.

 -Tidligere har vi hatt med oss både Ina Breivik og Ørjan Liavåg, men i år er det André Ulveseter som er med oss, forteller Astrid.

Og André legger ikke skjul på at han gleder seg.

-Det er jo veldig stas å bli invitert inn i ”familiebedriften”, sier bergenseren, bosatt i Ålesund.

For de fleste er André kjent som komikeren bak visualiseringen av typiske særskrivingsfeil. Altså der vi skriver fiske kaker, framfor fiskekaker. Med mindre en står på kaia og skal fiske kaker.

Men for å være med i Sommershowet har han satt en del ”krav” på temaer som skal opp. Og det går jo selvfølgelig ikke helt etter planen, men ender opp i et svært så fornøyelig ”oppgjør” mellom byene Bergen og Ålesund.

-Selv om det var stand-up jeg begynte med først, er dette med revy noe jeg har vært med på mye. Terje Sporsem mente revy ga god scenetrening, og det hadde han rett i. Så jeg var med i Molja Revyteater en god del år. Nå er jeg tilbake på revyscenen, forteller André.

(Fortsetter under).

Bergen eller Ålesund? André Ulveseter er bosatt i Ålesund, men er fra Bergen. Da oppstår det raskt noen kontroverser mellom de to byene.

Det øves hardt og lenge på Teaterfabrikken for tiden. For revy, eller sommershow er hardt arbeid.

-Nå er vi der vi skal være, føler vi, sier Henrik, som blant annet framfører en fantastisk sang som inneholder eksempler på hva hans far kunne komme med når han skulle si god natt til lille Henrik. Og her må publikum følge godt med, for her går det unna.

-Er det en lang ”fødselsprosess” å lage sommershow?

-Ja, vi begynner å sparke ball til hverandre allerede i mars-april. Så går det slag i slag.
Jeg bor jo i Oslo, så det blir en del pendling. Men vi bruker også alt fra Skype til sosiale medier for å holde kontakten. Nå jobber vi mye med detaljene.

-Flere av tingene dere tar opp er jo rimelig ferske aktualiteter. Bypakken og byvåpenet for eksempel. Dere legger til innhold på veien?

-Ja, vi tar inn ting underveis i prosessen for å være aktuelle på de tingene folk er opptatt av.

-Provoserer dere?

-Om noen blir provosert så er jo det bare gøy, men nei. Vi er ikke samfunnskritiske. Det er en sommerrevy der vi tar opp ting folk er opptatt av, skyter Astrid inn, og sier sommershowet er for alle.

-Jeg bruker å si at Teaterfabrikken er en tre- generasjonsplass. Det samme er sommershowet, det passer for alle tre generasjoner, sier hun.

(Fortsetter under).

«FRIKO» består av (f.v) Fride Nøstdahl Hjelle, som også er revyens faste pianist, Fride Snipsøyr Holøs og Kornelia Melsæter. -De har virkelig noe å by på, sier Astrid Overaa om jentetrioen.

-Vi har også vært så heldige å få med oss «FRIKO», jentetrioen med utflytta jenter fra Ålesund.

Fride Nøstdahl Hjelle er fast pianist i sommershowet, og sammen med Fride Snipsøyr Holøs og Kornelia Melsæter utgjør de altså trioen «FRIKO».

-Det er veldig kjekt å bli spurt om å være med på noe slikt, sier Kornelia.

Astrid på sin side er glad jentene ville være med.

-De har virkelig noe å by på. Blant annet en sang om hvordan det er å komme hjem. Derfor har vi invitert dem inn både i selve revyen og til å fortsette utover kvelden når revyen er ferdig, forteller hun.

-Billettene går heldigvis unna, men det er fortsatt plass for de som vil komme. At mange har sommershowet som en tradisjon synes vi er flott. Vi ser igjen mange av de samme ansiktene år etter år, sier Astrid Overaa.