Til toppen

\ loading=

Christiano (23) lager sommeraktiviteter for ungdommen

Har ungdommen litt lite å finne på i sommer? Da kan de ta turen til Fellesverket Dragen der aktivitetene står i kø. Der møter du også Christiano, som er en av ti ungdommer som har sommerjobb som aktivitetsleder.

Christiano Tshitenge (23) stortrives med sommerjobb som aktivitetsleder på Fellesverket Dragen. Her sammen med rådgiver Sandra de Oliveira i Røde Kors.

Ungdomskafé med gratis middag og snacks, spontanturer i fjøre og fjell, klatring i Buldreparken, sushi-kurs, gaming, grilling, dans og musikk.

Det skal godt gjøres å finne noe som ikke frister når Fellesverket setter i gang med årets sommeraktiviteter i Storgata i Ålesund.

Ti ungdommer har fått sommerjobb i åtte uker med å planlegge og gjennomføre aktiviteter gjennom sommeren.

Christiano Tshitenge (23) er en av de ivrige sommeraktivitetslederne som Bypatrioten møter når vi er innom. Han og rådgiver Sandra de Oliveira i hos Fellesverket Dragen er i full gang med å legge siste finpuss på aktivitetene som skal gjennomføres utover sommeren (se lenke til oversikt nederst i saken).

– Det er en kjempefin sommerjobb. Den er lærerik, her er flotte kolleger og ungdommer og jeg lærer nye ting hele tiden, sier Christiano.

Det er andre året på rad at Christiano har sommerjobb ved Fellesverket Dragen. 23-åringen kom fra Kongo til Ulsteinvik for fire år siden og prater klingende sunnmørsdialekt. Til høsten venter universitetsutdannelse, men først skal han skape aktiviteter for ungdom i Ålesund.

– Dette er aktiviteter av ungdom og for ungdom, forteller Sandra. De som har sommerjobb her, planlegger alle aktiviteter, lager budsjett, organiserer og utfører, sier hun.

På kjøkkenet er det pastasalat på gang. 15 år gamle Eirik (t.v.) og Sandra (16) får kyndig opplæring av markedsføringsstudent på NTNU, Thanh Nguyen.

Flere er hjemme  ferien

Aktivitetene foregår hver mandag og onsdag og Fellesverket er da åpent mellom 14.00 og 19.00. Alle mellom 13 og 25 år er velkommen til å være med, sier Sandra.

– Vi har inntrykk av at det er flere enn tidligere som skal tilbringe ferien hjemme i år og da er det ekstra viktig at vi legger til rette for gode aktiviteter for unge og at de har en plass å være sammen. Her blir alle tatt godt vare på, enten man kommer alene eller sammen med venner, sier Sandra de Oliveira.

Ønsker flere bidrag

Sommeraktivitetene til Fellesverket Røde Kors finansieres blant annet av Gjensidige-stiftelsen, men Røde Kors sier at lokale bedrifter gjerne må ta kontakt hvis de vil bidra til enda flere aktiviteter og sosial moro for ungdom i Ålesund.

Lurer du på hva som skjer på Fellesverket i sommer? Du finner oversikten på Fellesverkets Facebook-side (ekstern lenke). I tillegg til ungdomsaktivitetene arrangerer Røde Kors i Ålesund også sommerleir for barn fra 8-12 år og ungdom fra 13-17 år. Her blir det mange fine opplevelser med overnatting på Ørskogfjellet, turer til klatreparken i Valldal og aktivitetsparken på Digerneset.

Denne flotte veggtegningen ble laget forrige uke da det var graffiti-workshop.
Mandag denne uka fikk Fellesverket overraskende besøk av Hans Remmen (t.h.). Han overrakte 10 000 kroner fra Hessa, Skarbøvik og Aspøy bydelsutvalg. Til høyre aktivitetsleder Thanh Nguyen og rådgiver i Røde Kors, Sandra de Oliveira..
Klatring i Buldrehallen er en populær aktivitet som deltagerne på Fellesverket har fått bli med på i sommer.
Fellesverket Dragen er et ungdomsaktivitetshus og ligger i Storgata i Ålesund sentrum.