Bykunden er impulsiv og kvalitetsbevisstDet er nå ett år siden Elon åpnet dørene på Ålesund Storsenter. -Vi er svært fornøyde, og ikke minst hadde vi en veldig bra desember, sier butikksjef Esben Ellingsen som nå er i full gang med å bygge om butikken. 

Esben Ellingsen, daglig leder for Elon i Ålesund sentrum er i full sving med å bygge om og tilpasse butikken. -Nå har vi ett års erfaring og skal i tillegg begynne med belysning, så nå gjør vi endringer for å gjøre kjøpsopplevelsen enda bedre, forteller han.

-Desember var veldig bra, og det viser at dette er en butikk som publikum virkelig ønsker og trenger i sentrum. Vi har til og med registrert en god start på januar, så vi er godt fornøyde, forteller Esben Ellingsen, som knapt rekker å fortelle noe mer før neste kunde trenger oppmerksomhet. 

-Du må nesten bare vente, sier han og smiler mot Bypatrioten som noterer de stikkordene man bare kan få tak i. 

For her kommer kunden først. Akkurat som det skal være. 

-Sånn er det. Den typiske bykunden er impulsiv, kvalitetsbevisst og svært glad i god service! Da må vi bare være på, forklarer han og slår inn nok et salg på kassa. 

De har holdt på i et år, og føler de har fått fotfeste. Ikke bare viser omsetningen at dette var etterlengtet i sentrum, de føler nå også at de kjenner kundene og har fått god oversikt over hvordan de vil ha det. Noe som forklarer at butikken i disse dager er under full omkalfatring.

-Vi endrer på oppsettet og skal lage en enda bedre opplevelse. I tillegg skal vi begynne med belysning og det tenker vi blir et bra supplement til alt det andre, sier han og viser til alt fra gamingutstyr til hvitevarer, kjøkkenutstyr og sveletakker. 

-Det som er så bra her, er at kundene i tillegg til å handle de store tingene som tv og kjøleskap også stikker hodet innom for å handle tilbehør som kabler, headseth og annet, sier han om byfolk i farten. 

Arve Festø bor på Aspøya og liker å finne det han trenger i sentrum.

Han har knapt rukket å si det høyt før Arve Festø melder seg i kassa. En typisk bykunde på jakt etter blekk til en skriver. 

-Det er bare så viktig at vi finner det vi trenger i sentrum, sier han. Og om de ikke har det så kan de i stor grad bestille inn, og det holder for meg, sier han og fortsetter. 

-Hva er det vi sliter med å finne i byen nå da? Spør han høyt og utfordrer Bypatrioten. 

-Nei, bare kjør, sier vi og er klar for oppdraget! 

For det skal jammen godt gjøres at der nå ikke er noen som har eller kan fikse det lille ekstra. Biler og store møbler, er det det koker ned til i diskusjonen. Der er vi enige. Det går helt fint at de trenger større plass og finnes andre steder. Selv om de konseptene også er på vei til landets bysentrum...

-Nei, nå er det bare å framsnakke alt det vi har, og det kan dere alt om, sier han med et smil!

(Fortsetter under) 

Tjenesten med hjemlevering og montering av både hvitevarer og tv´er går unna!

Levering til kunder

-Det tok ikke lang tid før vi skjønte at vi også måtte levere og montere. Sånt elsker folk. Det går fortsatt gjetord om jobben Kjøkkenservice gjorde for sine kunder. Det er sånt vi merker oss og gjerne vil leve opp til, sier han om tilbudet med gratis hjemlevering til døren. 

-Vi tar noe betalt for resten, men da er det også fagfolk som utfører jobben, sier han om tjenesten som er etterspurt. 

-Du skulle sett oss der vi sliter oss opp trapperom i gamle bygårder. Men på toppen venter kunden med et smil. Det gjør det virkelig verd det, sier han.