Bli med på "tokt"Storeggen av Aalesund har fått kongelig kaperbrev! Hva tror du skal skje?
Det finner du ut når sjørøverne og «Storeggen» legger til kai under Barnas Matfestival lørdag 26. august i Ålesund sentrum.

Møt de tøffe kaperne under Barnas Matfestival i Ålesund

-Det har riktignok ikke vært så mye kapervirksomhet på Sunnmøre. I alle fall ikke slik som på Sørlandet, der det var mer vanlig, men man vet jo ikke sikkert. I urolige tider kan nok både det ene og det andre ha foregått også her på våre kanter. Det er i alle fall veldig sannsynlig at sunnmørske sjøfolk har møtt både sjørøvere og kapere rundt omkring på de syv hav.

-Forskjellen på sjørøveri og kapervirksomhet er at kaperen hadde et brev fra kongen med rett til å plyndre. Mannskapet – og de som satset penger på toktet – delte utbyttet. Men det skjedde også at kaprerne gikk sin egen vei, uten kongelig brev, og da ble de til sjørøvere. forteller Ingvil Eilertsen Grimstad som er museumspedagog ved Aalesunds Museum og Fiskerimuseet som er  med på Barnas Matfestival for å lage litt gøy i egen by.

-Vi inviterer små og store til å komme om bord mellom kl. 11.00 og 17.00. Vi har laget en rekke aktiviteter. Det blir situasjonsteater ved Jugendteatret, klatring i riggen ved Ålesund klatreklubb og boller, saft og kaffe rett fra lasten, ansiktsmaling, tørrfisk fra Nord Norge også kan barna lage sin helt egen sjørøverpung til penger og gull

Inngang:
50 NOK per person, barn under 6 år går gratis

Barnas Matfestival (gratis) holder åpent torsdag og fredag 11.00-18.00 og lørdag 11.00-17.00

Fagteltene med Fiskebollefabrikk og Havets Skattkiste er reservert skoler og barnehager torsdag og fredag 11-15. Ellers åpent for alle!

Hakallegaarden har eget stort telt. De selger deilige sveler og her kan barna kose med dyrene. Selvfølgelig vil vi også sette ut de populære trøtraktorene.