Bli med på hjemmebrygger-forspill!(Annonse) Møre og Romsdal Heimebryggerlaug har tidligere hatt arrangement i Sula og Spjelkavika, men aldri før i Ålesund. I samarbeid med Ålesund Ølfestival blir det i år eget “Hjemmebryggerforspill” i Fiskerimuseet 9. august!

Terje gleder seg til kvelden i de unike lokalene på Fiskerimuseet er unike.

– Lokalene er helt unike. Det er lavt under taket og veldig stemningsfullt inne og med den fantastiske utsikten mot Ålesund kan det ikke bli noe annet enn bra, sier Terje Pedersen, leder for arrangementsstyret.

Det blir anslagsvis rundt 20 ulike typer øl fra flere forskjellige hjemmebryggere. Disse får publikum smake på, sammen med bakverk laget med øl.

– Det blir noe for absolutt alle ganer og smaker. Alt fra lyst til mørkt. I tillegg til øl og bakverk blir det også servert ølsnacks på bordene. Det kommer hjemmebryggere fra både Ålesund, Sykkylven, Harøy og Langevåg, sier han.

KJØP BILLETTER HER! 

(Se bryggerier og les mer under) 

Alt er klar for hjembryggerforspill.

Det et lagt ut 100 inngangsbilletter og salget er allerede godt. Alle besøkende får tre stemmer som brukes for å stemme frem sine egne favoritter.

– Det konkurreres i åpen klasse, så der må man brygge sitt beste øl for å sjarmere publikum til seier. Det er også en vinner som kåres av tre dommere. Vi har ordnet med gode premier og trofeér til de tre beste plasseringene. I tillegg til heder og ære, som også er en stor del av dette, forklarer Pedersen.

Selv startet Terje Pedersen med hjemmebrygging i 2013. Samme år eksploderte hjemmebryggermiljøet, og i 2014 ble Møre og Romsdal hjemmebryggerlaug stiftet.

Terje har selv drevet med hjembrygging i flere år. Han synes det er et fint og trygt miljø å være med i.

– Det er et stort og godt miljø. Man kan lage mye godt øl, og som med det meste kan man lage noe godt fra bunnen. Så er det veldig spennende. Derfor begynte jeg med det. Det er dessverre få damer med, men alle liker øl. Det passer til det meste. Ved å brygge selv har man alltid noe godt øl tilgjengelig, forklarer han.

– Vi håper på å lage et veldig trivelig arrangement som blir sosialt. Billetten koster ikke mye og alt er inkludert i inngangsbilletten. Ved å få til et godt arrangement kan vi lage flere gode arrangement senere. Det blir veldig gøy, så vi ønsker velkommen til en sosial kveld med mye godt i glasset, avslutter han  

(Fortsetter under...)

Det blir mange forskjellige typer øl å smake på.

De 13 bryggeriene som stiller på fredag er:
- Band & Beer fra Ålesund med: «The Amarillo`s IPA»
- MMS Bryggeri fra Harøya med: «Nelson MandALEas Pale Ale
- Fyllingsjøen Brygghus fra Langevåg med: «Humlestøl Mango IPA, og "Longoborda Hveteøl"
- Widebay Brew fra Harøya med: "Hazy Day Juice NEIPA» og «Solnedgang Fruktøl»
- Lyng Bryggeri fra Ikornes med: « Frøya Tysk Hvetøl» og "Belgian Summer Belgisk Saison»
- Lien Brygg fra Dyrkorn med: «Ingefær Ale» og Keptinis Litauisk Tradisjonsbrygg»
- Brakka Brygg fra Ålesund med: "Jordbærmusa IPA»- Brøl Nanobryggeri fra Harøya med: "Tropical Summer APA» og «Fruity Nipples NEIPA»
- Lost Barrel Brewery fra Langevåg med: «Hazy Mango Hveteøl» og Ginger Ale»
- Aalesund Brygghus fra Ålesund med: "Citra Pils» og «Mandarin Ale»
- Sunnmøre Naustbryggeri fra Ålesund med: «Naustmann Gylden øl» og «Råtassen Amerikansk IPA»
- Sambryggeriet fra Sykkylven/Ålesund med: « Secret Fairytale Sumarøl»
- Lesc Bryggeri fra Sykkylven/Ålesund med: «Sumar NEIPA» og «Ute å sykla Session IPA».