Båttur til Lille KalvøyNår solen skinner fra blå himmel er det ingenting som en båttur i Ålesund og på Sunnmøre. Vi har tatt turen til Lille Kalvøy i Ellingsøyfjorden. Et herlig stoppested for små og store. 

Velkommen til Lille Kalvøy. Ei nydelig lita perle i Ellingsøyfjorden. Kun en kort båttur fra Ålesund sentrum. Her stopper nemlig folk fra fjernt og nær.

I strålende sommervær tok vi turen til Lille Kalvøy i Ellingsøyfjorden. Her finner du flott gjestehavn, toalett, rastebenker, bademuligheter og flotte "Garaløa". Der er stort sett åpent hver eneste dag. Hyggelig vertskap ønsker tørste og sultne båtgjester velkommen. Fra alle kanter. 

-Vi er bare sommervikarer vi i år, forteller Ellen Nydahl som sammen med mannen Ole sørger for sommeråpent på stedet. Det var de som startet det hele, men nå er det datteren Kathrine som har tatt over.

-Hun er på ferie, så da er det helt naturlig at vi hjelper til. Vi er jo her uansett og det er bare så kjekt å holde kontakten med våre gjester, forteller Ellen. De er de eneste fastboende på den sjarmerende lille øya som huser noen få andre boenheter. 

-Det er stort sett sommerhus. Men her nesten alltid folk sånn at øya holdes velstelt og flott, sier hun.

Vi ser oss rundt. Grønt gress, blå himmel og sauer som gresser uforstyrret i skyggen av trærne. Ren idyll. 

Ellen og Ole Nydahl synes det er topp å bruke sommeren på gjester som kommer innom for å slå av en prat, spise og drikke.

Garaløa er ombygget til selskapslokale som de leier ut til konfirmasjoner, bryllup og andre festligheter. Her er det også åpent for båtfolk på dagstur.

Her skal ingen fryse. Flotte saueskinn ligger klar på benkene til det store langbordet.

Bålpannen står klar til kos på sene kvelder.

Den gamle løa er nå bygget om til selskapslokale. -Det skjedde egentlig som ved en tilfeldighet, sier Ole om starten på et helt nytt eventyr for den gamle løa som ble satt opp i 1929. -Da sønnen vår ble 30 år laget vi til selskap her inne. Det gav oss rett og slett idéen om å bruke den på en helt ny måte, forteller han.

Grinda som leder opp til løa er alltid lukket, men det er rett og slett for at ikke sauene skal stikke av.

På området finner du også stor lekeplass for de små. Fotballbane, trampoline og mye mark med plass til krumspring.

Besøker du Garaløa får du kjøpe forfriskninger i ulike varianter. Og is. Selvfølgelig har de is!

Microsoft.CSharp.RuntimeBinder.RuntimeBinderException: The best overloaded method match for 'Umbraco.Web.PublishedContentModels.Annonse.Annonse(Umbraco.Core.Models.IPublishedContent)' has some invalid arguments
   at CallSite.Target(Closure , CallSite , Type , Object )
   at ASP._Page_app_plugins_singlebannerad_widget_cshtml.Execute() in d:\inetpub\bypatrioten.com\www\App_Plugins\SingleBannerAd\widget.cshtml:line 26
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.Mvc.WebViewPage.ExecutePageHierarchy()
   at System.Web.WebPages.WebPageBase.ExecutePageHierarchy(WebPageContext pageContext, TextWriter writer, WebPageRenderingBase startPage)
   at Umbraco.Core.Profiling.ProfilingView.Render(ViewContext viewContext, TextWriter writer)
   at System.Web.Mvc.Html.PartialExtensions.Partial(HtmlHelper htmlHelper, String partialViewName, Object model, ViewDataDictionary viewData)
   at ASP._Page_Views_Partials_grid_editors_base_cshtml.Execute() in d:\inetpub\bypatrioten.com\www\Views\Partials\Grid\Editors\Base.cshtml:line 20

Villsauene koser seg i det grønne gresset!

-Vi har 16 dyr om vinteren, men akkurat nå teller de 36 stykker, sier Ellen som forteller at dette er dyr som går ute hele året. -De må jo det nå som vi bruker løa til helt andre ting, sier hun og ler. 

På stedet er det enkel matservering som hamburger, reker og spekemat, men dersom du ringer på forhånd og bestiller så fikser de det meste.

-Vi må jo over med båt for å handle, men det ordner vi. Det er sånn vi lever her, sier hun. 

-Vi får mye besøk av barnefamilier, og det skjønner jeg godt. Her er jo så fritt. Ingen biler og de kan kose seg enten her hos oss eller på friområdet ved gjestehavna, forteller hun og viser oss rundt. 

Lyden av latter minner oss om at det er på tide å taue inn barna. De synes det var nok voksenprat og forsvant fort i retning trampoline. 

Vi takker for oss, for titten og selskapet i sommersolen og lover. Vi kommer garantert tilbake! 

Se flere bilder under. 

Flott gjestehavn gjør det enkelt å legge til.

Dag ble til kveld da vi besøkte Lille Kalvøy en sommerdag i juli.

Flotte rastebenker til besøkende.

Enkelt og greit!

Ingenting er vakrere en sjøliv en sommerdag på Sunnmøre.

FÅ FLERE KORTREISTE TURTIPS FRA BYPATRIOTEN