Til toppen

Arkitekturopprøret roser Øwregata 8-10

Du har helt sikkert hørt om Arkitekturopprøret. Du ønsker jo ikke de på nakken, men er du gira på en skikkelig gladnyhet? De deler ikke bare ut ris, men også ros.

- Alle liker å få skryt. det er ikke det vi har fått mest av i dette prosjektet, sier utbygger Per Helge Westre. Nå er de nominert til Arkitekturopprørets Hederspris.

– Alle liker å få skryt. det er ikke det vi har fått mest av i dette prosjektet, sier utbygger Per Helge Westre. Nå er de nominert til Arkitekturopprørets Hederspris.

Arkitekturopprøret inviterer deg nå til å stemme på årets nybygg, både det styggeste og det vakreste. På listen over 11 kandidater som kvalifiserer til Årets Hederspris, finner du Øwregata 8-10 i Ålesund.

Prosjektet som skapte et overveldende rabalder blant naboer, trykk i sosiale medier og medier, og som gav utbygger mer å stå i enn bare byggfrister. Nå kan Per Helge Westre glede seg over at til og med de mest kritiske røster i stedet løfter prosjektet nasjonalt med følgende begrunnelse:

“Dette er et fortettingsprosjekt som baserer seg på en forbilledlig analyse, og det føyer seg høflig inn i byveven. Detaljene har noe å gå på, men farger og materialer er tiltalende, og metoden bør kopieres videre”.

– En skikkelig kjekk nyhet å få. Jeg tror ikke der er gjort så grundige analyser som dette i et forkant av et byggeprosjekt i Ålesund før, nettopp for å tilpasse det nye til omgivelsene, sier Westre om nominasjonen som settes stor pris på nå som de 17 leilighetene er så godt som ferdige.

– Alle liker å få skryt, og det er ikke det vi fått mest av i dette prosjektet. Det viser seg i dette prosjektet som i mange andre her i byen at det er lettere å mobilisere mot noe enn for noe. En viktig beskjed til alle som engasjerer seg. Vi trenger å få ting gjort. Det betyr ikke at vi skal forhaste oss, men må lage forutsigbarhet for utbyggere og ha et ønske om fornyelse, sier han.

Tenker du at prosjektet bør løftes enda videre? Da kan du stemme her!

Øwregata 8-10 består av 17 leiligheter i Ålesund sentrum og er nå nominert til Arkitekturopprørets Hederspris.

Øwregata 8-10 består av 17 leiligheter i Ålesund sentrum og er nå nominert til Arkitekturopprørets Hederspris.

Naboer sa tydelig i fra om hva de mente om prosjektet. (Arkivfoto)

Naboer sa tydelig i fra om hva de mente om prosjektet. (Arkivfoto)

- Jeg tror ikke der er gjort så grundige analyser før, sier utbygger som kartla hele gaten i forkant av prosjektet nettopp for å tilpasse.

– Jeg tror ikke der er gjort så grundige analyser før, sier utbygger som kartla hele gaten i forkant av prosjektet nettopp for å tilpasse.

Ingen skam å snu, sa naboene. Nå er prosjektet løftet frem nasjonalt.

Ingen skam å snu, sa naboene. Nå er prosjektet løftet frem nasjonalt.