27 danseelever fra Fagerlia klar for forestillingDe har øvd og øvd, time etter time. Nå er danseelevene ved Fagerlia videregående endelig klar for forestilling. Vi fikk være flue på veggen, med kamera på en av de siste gjennomgangene, og ble imponert. Se bildeserien nederst i saken.

(T.v) Malin Edvardsen (17) og Fride Flisnes (16) er elever ved danselinja på Fagerlia videregående og går henholdsvis i 2. og 1. klasse. Nå er de og 25 medelever klar til sju forestillinger, og avspaseringen etterpå.

På scenen er byttes det i farger og stilarter, bak scenen er det bytte av drakter og kostymer i en forrykende og imponerende fart.

-Det går virkelig fort. Helt ned i femten sekund på et skift. Vanligvis går det greit, men ikke på ene skifte av bukse på gjennomvisningen. Da skar det seg, sier Fride Flisnes (16) som er førsteårs elev på danselinja til Fagerlia videregående skole.

Vi møter henne og Malin Edvardsen (17) på scenekanten til Parken kulturhus lik etter dagens siste hele gjennomgang.

Malin går i andre klasse, og sammen med 25 andre dansere er de klar for første forestilling.

-Det første som skal skje er at medelever blir med som publikummere på generalprøven. Til sammen blir det sju forestillinger, sier Malin.

(Fortsetter under).

Elevene er innom en rekke stilarter innen dans.

Nå skal ikke vi prøve oss på å være dansekritikere med null kompetanse, men dette var alt en kan tenke seg. Vakkert, pulserende, heftig, grasiøst, oppfinnsomt og ikke minst spennende.

Det hersker null tvil om at dette krever både styrke, utholdenhet og kondis.

-Jo, det er slitsomt, men veldig moro. Når alt er ferdig skal jeg nyte avspaseringen vi får etter dette, sier Malin. Fride nikker og er enig.

-Vi danser i omganger med tre danser for oss på første klasse og åtte på andre, i tillegg till fellesnumre i start og slutt, forteller Fride.

-Men når startet dere treningen på forestillingen?

(Fortsetter under).

Malin og Fride mener dansen er et godt avbrekk fra de mer tradisjonelle skolefagene.

-Vi startet opp tidlig på høsten, så ble det mer og mer etter hvert som det nærmet seg forestillingen som inneholder flere stilarter som jazz, klassisk, neoklassisk, hip-hop og moderne dans.

Malin og Fride opplever det som et godt avbrekk i de tradisjonelle allmennfagene å kunne danse, og begge har planer videre for hvordan de skal bruke dansen.

-Jeg skal bli lærer og tar med meg dette inn i den utdannelsen. Dansen gjør at jeg kan ha en annen tilnærming til det å undervise, forteller Malin.

-Det jeg lærer på danselinja tar jeg med meg videre. For meg dreier det seg mye om at dansen gir en spesiell måte å takle utfordringer på, sier Fride.

Nå er de klar, både til de sju forestillingene i Parken kulturhus, og avspaseringen etterpå.

(Se bildene under).