Til toppen

Volsdalen bokollektiv fikk nye TV-er

(Annonsørinnhold); Å få med seg hva som skjedde på de gamle, utrangerte og små TV-ene var ikke enkelt for godt voksne øyne. Da trådte Arild Egeness og Sparebank1 SMN til.

Den store flotte TV-en på 65 tommer er på plass på fellesrommet på post 3.

Den store flotte TV-en på 65 tommer er på plass på fellesrommet på post 3.

-Det var et plutselig innfall. For når jeg så de eldre sitte og se på små dårlige fjernsyn så tenkte jeg at dette går ikke an.
De eldre skal ikke trenge å sitte å se på så dårlige TV-er, forteller Arild Egeness.

Vi er på fellesrommet til post 3 på Volsdalen bokollektiv.
Et knippe av de seksten beboerne på avdelingen sitter og koser seg med småprat og TV-titting.
De fleste på avstand bake ved veggen.
For det er nemlig fullt mulig nå.

For på veggen henger en splitter ny 65 tommers TV.
På gulvet står den utrangerte TV-en på under 40 tommer.

-Jeg spurte de ansatte og ledelsen om jeg kunne ta tak i dette med en innsamling. Det sa de ja til, og nå har vi fått tre nye apparater på tre fellesrom, takket være Sparebank1 SMN, forteller Egeness.

-Det hadde seg slik at Egeness spurte om vi kunne ordne en spleis, siden det er en av våre tjenester.
Da fant vi ut at vi jo kunne være med på å finansiere dette, sier banksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank1 SMN.
(Fortsetter under).

Det bor 16 beboere på post 3 ved Volsdalen bokollektiv. Disse fem var strålende fornøyd med det nye fjernsynet, og kunne til og med plassere seg helt bakerst i rommet og samtidig få med seg alt på skjermen.

Det bor 16 beboere på post 3 ved Volsdalen bokollektiv. Disse fem var strålende fornøyd med det nye fjernsynet, og kunne til og med plassere seg helt bakerst i rommet og samtidig få med seg alt på skjermen.

-Og nå ser vi jo at dette ble en svært god oppgradering.
Det veldig bra å ha slike ildsjeler som Arild Egeness. Det gjør det enklere å bidra, sier Marita, som sammen med bankkollegene Marthe Tafjord Jansen og Andreas Sandnes Larsen troppet opp med tulipaner til beboerne.

-Vi er veldig fornøyde, sier beboerne, bortimot i kor.

-Nå ser vi mye bedre, legger en av dem til, før alle applauderer når avdelingsleder Kristin Olsen kunne fortelle dem at giverne fra banken var tilstede.

-Ja, nå er vi kjempefornøyd. For sannheten er at vi har forsøkt å få dette til via noen instanser, uten å lykkes, sier Kristin Olsen, som var overrasket over løsningen.

-Jeg hadde jo ikke trodd at vi kunne spørre en bank. Men det kunne vi jo, så nå er vi veldig glade og takknemlige, sier hun.

Beboerne ved Volsdalen bokollektiv har TV-er på egne leiligheter, men det er både sosialt og hyggelig å kunne sitte sammen med andre i fellesskap. Og nå får de med seg alt på den store skjermen.
-Vi har tre TV-er til en sum av 40.000 kroner.

-To er montert opp allerede. Den siste blir montert på veggen om få dager. Og det er dugnad og gratis, sier Egeness