Stemningsfullt på StorhaugenStorhaugen på Aspøya er en plass der mange søker ro og fred og nyter verdens beste utsikt. Plassen blir bare finere og finere. Takket være velforeningen med støttespillere som gjør en fantastisk jobb for oss alle. Nå er det også lys i mørket på haugen.
(Av Fridgeir Walderhaug)

Leder i Storhaugen velforening, Frode Pål Fladmark i "Lillerundingen" som har fått benker, skiferheller og lys (Se bildene nedenfor).

Det er skrevet utallige sanger om Storhaugen. Mangt et samliv har starta oppe i høyden, og mangt et sinn har blitt lettere etter en stund for seg sjøl på stiene, i ei av trappene, eller på en benk.

Storhaugen velforening er en gruppe som er dannet for bevaring og bruk av Storhaugen. Og de gjør begge deler.

For her bruker de mange timer på dugnader slik at vi andre kan komme og nyte.

Navnene deres står ikke hugd i stein eller plaketter på haugen. Det er nemlig ikke hyllest som driver disse ildsjelene med leder Frode Pål Fladmark i spissen.

Mang en gang har ”rakkerunger” sett spenningen i å bedrive hærverk på alt gjengen i velforeninga steller til. Nå sist var det noen flotte tønner ”gutfantane” mente ville være spennende å trille ned den bratte skråninga fra haugen. Det som bekymret Frode mest var hva som hadde skjedd om de trilla tønnene nedover noen få meter lenger øst, og ikke bare rett i gjerdet nedenfor.

-Bare se her. Tønnene kunne ha trilla nedover hele Statsråd Daaes gate, forbi både Øvre og Nedre Strandgate. Og gudene vet hva de ville truffet på veien, sier han.

(Fortsetter under).

Solid montert lys som lyser oppover steinmuren, og ikke minst under benkene. Frode Pål Fladmark håper anlegget får stå i fred for vandalene som av og til har gjestet haugen sene nattetimer.

Og for ikke lenge siden fant noen det riktig morsomt å tagge ned haugen med blå maling.

De klage litt. Kom med en liten ”steiker”, men spytta i nevene like raskt for å rydde opp.

Høsten har kommet til Storhaugen også. Og det betyr masse farger i alt som vokser der oppe.

Haugen er rusta opp, noe som for så vidt ikke er noe nytt. For velforeningen gjør stadig forbedringer. Som nå sist for funksjonshemmede som nå kan komme seg helt opp på toppen for å nyte utsikta.

Og for ikke å snakke om benkene, skiferhellene og lysa som er montert opp.

-Benkene er det tregruppa ved Maritim skole som har laget. Kommunen har brukt over 500.000 kroner på arbeidet med skiferhellene.

(Fortsetter under).

Stemning i "Lillerundingen" på Storhaugen.

Og toppen av kransekaka oppdager de som kommer opp til ”Lillerundingen” akkurat når dag blir til kveld.

-Ja da kommer lysa på over og under benkene. Utrolig vakkert, spesielt nå i høstmørket.

-Hvem har vært med på å finansiere dette da Frode?

-Å, det er mange velgjørere. Innsamling. Samtidig har vi fått støtte fra Kjell Holm stiftelsen, Sparebanken Møre, Odd Fellow logen, Sanitetskvinnene og kommunen. Nå er det fiks ferdig for alle som vil komme og kose seg på Storhaugen, selv om det er blitt mørkt.

 

-Men dere har mer lys på gang?

-Joda. Vi skal jo selvfølgelig ha ei lysende og flott julegran på Storhaugen.

Så 1.søndag i advent blir det hornmusikk, lesing av juleevangeliet, fakkeltog og en ellers flott markering, sier Frode Pål Fladmark.

Stemning med lys. Legg merke til at det på skiferhellene er laget til for rullestolbrukere. Det samme har velforeningen gjort hele veien opp til toppen.

Solide benker laget av elever ved Maritim skole, trelinja.