Til toppen

\ loading=

Sameiets ansvar på agenda i nettverksmøte

- Bli med når OBOS trår til med kunnskap om ansvaret som hviler på sameier på neste nettverksmøte, lyder oppfordringen fra prosjektleder Sindre Nakken i Ålesund Gårdeiernettverk som inviterer til nytt møte tirsdag 26. september.

Bli med når Ålesund Gårdeiernettverk møtes 26. september. Arrangementet er åpent og gratis, men med påmelding.

Temaet kom opp i egen sak på Bypatrioten 31. juli etter at Geir Egilsson luftet bekymring for om sameier som eierform faktisk kan være en trussel for våre bysentrum.

Les tidligere sak: «Sentrum i Ålesund gått fra å være en bydel der byggene i stor grad var eid av en familie, der man bodde i hele huset, hadde butikk i første etasje og kanskje også rom for hushjelp og arbeidere som jobbet i bedriftene. Men da var det ofte én eier som kjente bygget godt fra grunnmur til tak. Sånn er det ikke lengre og det er en utfordring.»

Den bekymringsmeldingen tar vi på alvor i det vi inviterer til «Sameiets ABC» i samarbeid med OBOS Nordvest.

– De har lang fartstid som forretningsførere nettopp for sameier og borettslag, og har nok vært borte i de fleste problemstillinger. Hvilket ansvar og plikter har for eksempel eierne? Hva med styret i sameiet? Hvem har ansvaret når det gjelder fellesområder, fasade eller taket? Dette og mere til håper vi å få svar på fra Andreas Riis Halvorsen denne ettermiddagen når vi møtes hos Thon Ålesund i Moloveien kl. 17.00, sier Nakken som håper byens huseiere møter opp.

-Det handler om å samle seg rundt noen gode saker, og vise felles interesse. Sånn får vi også løftet sakene videre, sier han.

For påmelding eller med informasjon om nettverket: nakken@bypatrioten.com