Til toppen

Overtar bruktbutikken til Merete

I 33 år har Merete Wigen drevet Strandgaden Brukthandel i Nedre Strandgate. Nå er det slutt. Tirsdag overtar nye eiere livsverket hennes, og butikken får navnet LD Vintage. Og de har store planer for butikken.

Zoe Armit (t.v) skal lede LD Vintage, som blir navnet på butikken etter at Merete Wigen leverer fra seg nøkkelen på tirsdag, etter 33 år som driver av Strandgaden Brukthandel.

Zoe Armit (t.v) skal lede LD Vintage, som blir navnet på butikken etter at Merete Wigen leverer fra seg nøkkelen på tirsdag, etter 33 år som driver av Strandgaden Brukthandel.

-Hva nå Merete? Det er jo en livsstil og et livsverk du nå overlater til nye krefter?

-Ja, si det. Kanskje det kommer noen tilbud. Er alltid åpen for det, men jeg ble jo egentlig pensjonist for tre år siden.

Og jo, det er et livsverk, forteller Merete, omkranset av, ja hva skal en si? Av alt mulig, rett og slett. Akkurat slik en bruktbutikk skal.

-Jeg har jo alltid hatt lyst til å holde på med slikt, og når den forrige eieren ringte på lille-julaften for 33 år siden så var beskjeden klar. ”Du må bestemme deg nå”.

Jeg kjente han jo godt, og hjalp ham med kjøring og frakt inn i mellom.

– Har det gått bra, sånn foretningsmessig?

-Ja, faktisk. Selv om det har vært opp- og nedgangstider har jeg stort sett alltid landet på samme resultatet.

Også etter to år med pandemi.

Husk jeg driver på gamlemåten. Jeg har jo ikke bankterminal, og jeg er ikke på internett. Kun kassaapparatet, men det holder bra det.

Sammen med seg har hun Zoe Armit. Det er hun og LD Studio som nå skal ta over driften av det som blir LD Vintage.

-Det vil jo bli en forvandling her. En litt annen butikk. Hvordan kjenner du på det?

-At det er helt greit. De har sine planer, så ja. Etter 33 år er det helt i orden å overlate butikken til dem. Det blir spennende å se hvordan det blir, sier Merete.

(Fortsetter under).

Slik vil LD Vintage framstå når dørene åpner 2.april.

Slik vil LD Vintage framstå når dørene åpner 2.april.

Zoe jobber i det kreative fellesskapet LD Studio, kun to hus bortenfor butikken til Merete.

Og at det nå er et kreativt miljø som skal drive butikken videre vil merkes, selv om de ikke helt forlater selve ideen bak en bruktbutikk slik Merete har drevet.

Gjenbruk vil stå helt sentralt når de nye driverne åpner dørene.

-Dere har en klar filosofi på driften og innholdet i butikken?

-Ja, det skal jo være en vintagebutikk der gjenbruk står sentralt, og hvor folk kan donere klær og ting de ikke bruker.

Det tar vi allerede i mot, så om noen har en garderobe med klær de ikke bruker så er det bare å ta kontakt. Vi kan også komme å hente, sier hun.

-Vi ønsker å normalisere miljø- og samfunnsvennlige valg i Ålesund, som å støtte lokale merkevarer, leie og gjenbruke klær og slike ting.

Vi planlegger også å inkludere andre bærekraftsmetoder i prosjektet, og det skal være en plass der en ikke skal føle kjøpepress, men kunne slappe av med en kaffe, se på ting eller komme for å donere.

Se ikke bort fra at vi kjører i gang med arrangementer for studenter og yngre mennesker, forteller Zoe entusiastisk, for hun gleder seg til å komme i gang.

-Ja, dette gleder jeg meg til. Vi ønsker å bidra til å skape mer liv på Aspøya, for området her har visnet de siste årene. Det vil vi bidra med å endre, sier hun.

-Tirsdag får vi nøkkelen med Mereta. Da stenger vi ned en måned og setter i gang, men vi tar gjerne mot hjelp fra frivillige som har lyst å være med, forteller Zoe.

2.april skal det skje. Da åpnes dørene for den nye butikken i Nedre Strandgate.