Ny brudesalong har åpnet dørene i sentrum- Vi hadde ei lita pre-åpning på lørdag, og det var utrolig kjekt. Mange kom innom for å ønske oss lykke til og flere var innom for å booke seg time, så nå er vi i gang, forteller en lykkelig innehaver av Chérie Brud i Parkgata Charlotte Grytten Syversen.

Charlotte Grytten Syversen gleder seg til å ta imot de aller første brudene i nyåpnede Chérie Brud i Parkgata.

(Tekst/foto: Trine Klemetsen)

Det er aller første ordinære åpningsdag for den ferske butikkeieren. En dag som inneholder både forventninger og spenning.
 
- Kom inn, kom inn, hører vi så fort døren er ferdig å plinge. Den lille bjellen på håndtaket er god å ha for Charlotte som i all hovedsak er alene i butikken. Hvertfall enda.
 
- Det er ganske uvirkelig.  Kjolene er på plass, lokalet flottere enn jeg hadde forutsett og bookingene triller inn, sier hun med et smil. Vi kjenner spenningen og gleden i luften. At dette er noe hun virkelig har jobbet for. Så er den her. Selveste åpningsdagen!
 
- Ja, tenk det, sier hun lunt. På bordet har hun satt fram forfriskende drikke og makroner i alle farger. 

Musserende og noe godt å bite i står klart

- Det skal jo være en følelse av luksus på dagen da du skal finne drømmekjolen. Jeg har lagt mye i å skape en god atmosfære, der bruden står i sentrum. Så skal det være hyggelig for følget som gjerne er med også, sier hun.
 
I avtaleboken har det allerede begynt å fylle seg opp. Bare denne uken, den aller første, har hun 12 bruder som har booket seg time. Lørdagene er allerede fullbooket ei god stund fremover.
 
Hun begynner så smått på forberedelsene for å ta imot den første av to bruder i dag. Alt må være på stell.


- Jeg spør de gjerne litt på forhånd, om både hva de drømmer om og ser for seg. Da kan jeg ha klart noen gode forslag til de kommer. Men det er noe som er litt artig, som ikke alle er klar over. Nesten halvparten ender opp med en kjole de ikke hadde sett for seg. Det skjedde også med meg. Jeg skulle aldri i livet ha noen havfruekjole, men det ble det. Det var akkurat det det ble, sier hun og vi humrer. For alle som har vært der vet.

(Fortsetter under) 

Kjoler i alle varianter henger klare. Fra helt klassiske nesten fritatt fra detaljer til de mer romantiske med både blonder og langt slep.

Det handler om at man gjerne sitter og ser på bilder og drømmer seg bort på forhånd.

- Men i det man først begynner å prøve, ser hva man faktisk kler, og kanskje blir presentert med andre muligheter, så snur gjerne alt seg. Ingenting slår det øyeblikket da man ser at bruden har funnet drømmekjolen. Det er bare helt magisk, sier hun.
 
Lokalene er lyse og lette, og kjolene henger på rekke og rad. I ulike varianter, fra helt stilrene og klassiske, til mer romantiske med både blonder og slep.
 
- Så har vi litt utvalg av selskapskjoler. Jeg begynner veldig forsiktig der, så skal jeg heller utvide etter hvert, sier den ferske gründeren.

Lyse lekre lokaler og lun atmosfære venter deg som tar turen for å finne drømmekjolen.

- Vi har også noen selskapskjoler, men planlegger å ta inn enda flere etterhvert, sier Charlotte.

- Det er rart med det. Man går med en drøm om å starte noe som dette, så er dagen her. Heldigvis blir man slukt av oppgaver. Både før, under og etter. Fra administrasjon, til lyspærer som ikke virker, messer som må bookes og trender som må plukkes opp. Om ikke så hadde jeg sikkert sittet her i en stol og drømt meg vekk i dag. For det er ikke vanskelig, sier hun.
 
Hun har ikke før sagt det, før telefonen ringer. Ute har mørket så vidt begynt å slippe taket. Nysgjerrige forbispaserende titter inn vinduene i den nyåpnede sentrumsbutikken.
 
- Det var mannen. Han fikk klar beskjed om å ta telefonen umiddelbart om jeg trengte hjelp til noe i dag.
 
- Og det gjorde han!
 
- Ja, det gjorde han. Han er en viktig støttespiller, så nå skal jeg bare gjøre som jeg fikk beskjed om og stikke hodet innom sikringsskapet her. Selvfølgelig dukket det opp noe tull med spottene, men det skulle nesten bare mangle på en første dag! Forhåpentligvis er alt på stell når første bruden kommer. Jeg krysser fingrene, sier hun.
 
Vi gratulerer med åpningsdagen og ønsker masse lykke til fremover!

Chérie Brud

Chérie Brud

Chérie Brud

Chérie Brud