Til toppen

Kjærligheten sørget for Ålesund-retur

Familie. Venner. Og en mann fra Ålesund. Et kinderegg som bidro til at alle gode ting er tre for Kristin Wiig Sandnes (53).

- Flere burde gjøre som jeg gjorde. Finne på noe helt nytt, som å dra på bortekamp, sier Kristin Wiig Sandnes, som endte opp med å møte den store kjærligheten.

– Flere burde gjøre som jeg gjorde. Finne på noe helt nytt, som å dra på bortekamp, sier Kristin Wiig Sandnes, som endte opp med å møte den store kjærligheten.

Kristin Wiig Sandnes
Alder: 53
Sivilstatus: Gift
Utdannelse: Master i Ledelse fra BI og beredskapsledelse fra Høyskolen i Molde
Stilling: Avdelingsleder i Brisk AS

Skole. Jobb. Kjærlighet. Familie. Oppdagelsestrang. Må ha forandring. Det er mange grunner til å flytte ut. Og mange har også i tankene at de en vakker dag skal tilbake.
 
Kristin Wiig Sandnes er kanskje litt annerledes. For hun har flyttet fra byen tre ganger. Og tilbake like mange ganger. Men denne gangen blir hun. 
 
– Jeg gikk handelsskolen på videregående og den gang måtte du søke hvert år. Det gjorde at jeg måtte flytte til Molde i 1987, for å gå det siste året i Fræna, så jeg fikk ikke være russ i Ålesund, sier Wiig Sandnes, som vokste opp i Larsgården.
 
Ut i den store verden
Det ble et kort opphold i Romsdal, for etter skoleåret gikk turen hjem til Ålesund. 
 
– I 1997 fant jeg ut at jeg skulle ut i den store verden. Så da flyttet jeg til Arendal på grunn av jobb. Der bodde jeg i to år før jeg flyttet til Oslo, og der ble jeg til 2004 før jeg fant ut at det var på tide å komme seg tilbake til Sunnmøre.
 
– De neste ti årene bodde jeg i byen, men mens jeg jobbet i Redningsselskapet ble jeg headhuntet til kontoret i Oslo for å ta meg av det forebyggende arbeidet og ble dermed en del av toppledelsen der.
 
Det som skjedde deretter er noe mange bør lære av. Et åpent sinn. Og gjøre noe man kanskje ville snudd ryggen til. Teste ut noe nytt. I et miljø man ikke vanker i.
 
– Helt tilfeldig fant jeg ut at AaFK skulle spille mot Stabæk, og siden jeg bodde i nærheten av Nadderud Stadion, så tenkte jeg at jeg kunne rusle på kamp. Jeg ble veldig godt ivaretatt av hele supportermiljøet og de spurte om jeg ville være med på bortekamp til Mjøndalen noe jeg aldri hadde vært med på før. Jeg tenkte hvorfor ikke, sier 53-åringen.
 
– Og i det miljøet var det en mann som het Stig. Og han er jeg gift med i dag, sier hun med et stort smil. 
 

- Kjærligheten fikk meg raskere hjem til byen min. Det gjorde det enklere å flytte, sier hun. Her et bilde fra enn av mange turer paret har tatt i naturen på Sunnnmøre.

– Kjærligheten fikk meg raskere hjem til byen min. Det gjorde det enklere å flytte, sier hun. Her et bilde fra enn av mange turer paret har tatt i naturen på Sunnnmøre.

– Ålesund er mitt hjem.

Stig Nedregård var leder for Stormen i Oslo. Og kanskje best av alt, han var sunnmøring.
 
– Vi snakket om at vi hadde lyst tilbake til Ålesund. Vi hadde gitt beskjed til barna hans at vi på et aller annet tidspunkt kom til å flytte hjem igjen. Han jobbet i Bring den gangen og så gikk de gjennom en omorganisering og da ble de tilbudt sluttpakker. Vi tok samtalen om at muligheten vår til å flytte hjem var der. Han takket ja og så bestemte vi oss for å søke jobber. Han fikk den første han søkte på, så da gikk det veldig fort. Det var nesten som i løpet av 20 minutter hadde han pakket en bag og dratt. Heldigvis så kunne han flytte rett inn i en leilighet hos mine foreldre på kort varsel.
 
– Jeg hadde sittet 14 måneder på hjemmekontor i Oslo under pandemien og tok den siste måneden på hjemmekontor i Ålesund før jeg fikk jobb i Brisk. Nå har vi vært her i ett år og er godt etablert.
 
Kjærligheten fikk henne hjem. Men den var ikke forbeholdt til bare mannen i hennes liv.
 
– Jeg flyttet fordi jeg ville hjem til familie og venner, for dess eldre man blir, dess viktigere er det å være nær dem. For her ville jeg bli gammel. Ålesund er mitt hjem, sier Wiig Sandnes.
 
– Men det er klart det gikk mye fortere fordi Stig var sunnmøring, så kjærligheten fikk meg raskere hjem til byen min. Det gjorde det enklere å flytte.

(Fortsetter under)

- Hadde hun ikke kommet inn i livet mitt, så hadde jeg bodd i Oslo enda, sier Nedregård, som har bodd i Oslo siden 1988.

– Hadde hun ikke kommet inn i livet mitt, så hadde jeg bodd i Oslo enda, sier Nedregård, som har bodd i Oslo siden 1988.

– Det er litt uvant å bo her, for jeg bodde så lenge i Oslo. Bortsett fra regnet og at det blåser så mye, så er jeg veldig glad for å ha flyttet tilbake. Jeg får jo være veldig tett på AaFK som betyr så mye for meg, legger han til.
 
Gir ro og trygghet

Tre ganger har hun kommet hjem, så tydeligvis er alle gode ting er tre. Og hun trives bedre enn noen gang i byen sin.
 
– Det er annerledes denne gangen. Som godt voksen er det andre ting man verdsetter. Jeg satt to timer i bilkø hver dag, nå har jeg plutselig fått ti timer mer fritid hver uke. Avstandene er så mye kortere at vi får vært mye mer aktiv, og det gjør at jeg har engasjert meg politisk, sitter i idrettsrådet og teaterforeningen, så jeg rekker over så utrolig mye mer, sier Wiig Sandnes.
 
– Dette er første gang jeg har flyttet hjem og visst at jeg skulle være her. De andre gangene var det midlertidig og kun snakk om hvor lenge det ville vare. Hadde jeg fått tilbud om jobb et annet sted nå, så hadde jeg takket nei. Nå blir jeg og det er en deilig følelse, for det gir ro og trygghet. Jeg har flyttet mye og reist mye, men nå vil jeg være her. Være med å utvikle og ta ansvar å gjøre byen enda bedre å bo i, legger hun til.

Kristin har ikke bare funnet drømmemannen og flyttet tilbake til Ålesund. Hun fat også drømmejobben som avdelingsleder hos Brisk AS.

Kristin har ikke bare funnet drømmemannen og flyttet tilbake til Ålesund. Hun fat også drømmejobben som avdelingsleder hos Brisk AS.

Sykkelstier

Så hva er en bra by for 53-åringen.
 
– Den må summe. Det må skje ting for å være en by. Det må skje ting noe uansett hvilken dag i uka det er. Det må være revy, teater, kino og rare ting man ikke vet eksiterer. Som du blir introdusert til. Og det må være flere kaffibarer. Byen må være levende og gi deg impulser. 
 
Men det er en ting hun savner. 
 
– Byen mangler sykkelstier. Oslo har er veldig gode sykkelstier. Når man kommer fra storbyen og hit, så du sparer du mye tid, men du sparer tid fordi du kjører egen bil. Det skulle vært lagt til rette for at du kunne sykle fra byen til Moa. At man kommer seg rundt omkring i byen og områdene rundt. De har vært flinke med for eksempel kyststien, men det å komme seg raskt frem på sykkel mangler fullstendig. Det er det som gjør en storby til en storby. Der er Ålesund fortsatt en liten landsby.
 
– Jeg savner også morgenlevering på døra med juice og croissant. Det er noe veldig urbant som vi ikke har her.

Det er aldri for sent å flytte hjem, sier Kristin Wiig Sandnes som er levende opptatt av å bidra til at byen skal fortsette å blomstre.

Det er aldri for sent å flytte hjem, sier Kristin Wiig Sandnes som er levende opptatt av å bidra til at byen skal fortsette å blomstre.

Aldri for sent å flytte hjem

Det er ikke tvil om at vi har møtt en stolt ålesunder. 
 
– Jeg har bodd på Sørlandet og Østlandet. og jeg er veldig stolt over sunnmøringen og ryktet til sunnmøringen. De har ord på seg for å være dyktig forretningsmessig, innovative og kreative. Jeg liker at sunnmøringen i John John sin låt Sunn Møring er verdens største skrytepave og at vi slipper unna med det. Vi er bråkjekke med glimt i øyet. Det liker jeg å identifisere meg med, sier Wiig Sandnes.
 
Og hun har en klar melding til sunnmøringer som bor ute i verden. 
 
– Jeg har venner som flyttet ut tidlig i livet som i dag sier det er for sent å flytte hjem. De tar jo feil. Skikkelig feil. For det er ikke for sent. Det er aldri for sent å komme hjem til Ålesund!