Til toppen

\ loading=

Inviterer til ny runde med ByTorsken

Gjør deg klar for årets store fiskekonkurranse. Kanskje vinner du "Gulltorsken"? Det blir også andre aktiviteter for øvrige landkrabber når Ålesund Sentrumsforening for andre gang inviterer til fiskefestival.

Daglig leder i Ålesund sentrumsforening Lisa Mari Sæther inviterer til ny runde av ByTorsken.

– I år blir arrangementet over to dager fra 15. til 16. mars med fiskekonkurranse i Borgundfjorden og aktiviteter på land ved Joachim H. Rønnebergs plass. Det settes opp eget festivaltelt der publikum møte maritime aktører på stands, handle og få med seg live-musikk, forteller daglig leder i sentrumsforeningen Lisa Mari Sæther.

Om fiskekonkurransen

Årets fiskekonkurranse som går over to dager deles inn i tre klasser. Voksen (18+), junior (13-18 år) og barn (0-12 år).

– Alle barn som deltar får premie, og “største fisk” får hovedpremien uavhengig av klasse. Dette skal være en konkurranse for både store og små, der både sportsfiskere og amatører kan delta på sine premisser. Vi ønsker også at hele familier skal få dele gleden og historien bak det tradisjonsrike fisket, forteller hun.

Treffer du Gulltorsken?

I tillegg til premiering for største fisk er alle som deltar automatisk med i trekningen av “Gulltorsken” og en stor pengepremie.

– Vekten på Gulltorsken trekkes og annonseres etter konkurransen. Her kan du vinne en fantastisk flott premie uavhengig om du har største fisk. Treffer du akkurat på vekten kan du vinne hele 60.000 norske kroner, levert av Jangaard Export og Fisketorget Delikatesse, forteller Sæther. Og om ingen treffer? Ja da går premien videre til neste år.

Bli med Parat III

Flere båter vil tilby både plass og leie av utstyr, og gjengen om bord Parat III er blant annet noen av de som står klare for å ta imot fiskeglade Ålesundere.

– Sammen tilbyr vi fisketurer for grupper som ønsker å ta en tur på fjorden, men som av ulike grunner ikke har mulighet ellers, forteller Sæther. Ålesund Sentrumsforening gir selv ut fiskepass til disse turene, og gjengen på Parat III stiller med fiskeutstyr fra Skattekammeret.

Aktiviteter på land

For de som ikke deltar aktivt i fiskekonkurransen vil det bli kjekke aktiviteter også på land.

– I festivalteltet kan du blant annet møte maritime aktører på stands, få smaksprøver, kjøpe fiskesuppe fra Suppebilen. Lørdag byr Dovre mannskor opp til god stemning og i festivalteltet er det også egen bar med mulighet for både alkohol og alkoholfritt. På kveldene spiller trubadur Eivind Johansen opp til fest og hygge.

– Fredag kveld legger vi til rette for at studenter skal ta turen, men det er selvsagt åpent også for andre. Lørdag kveld inviterer vi til vinsmaking med Vino Piemonte. Fisketorget Delikatesse og ODE leverer maten, nevner Sæther. Det kan også nevnes at sportsfiskerlaget Team Bomtur tar turen for anledningen med sin podcast “bomtur”, som de kjører live denne helgen.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!