Høstscena inntar byens rom 

Det er en måned igjen til Høstscena braker løs i byens alle kriker og kroker. Festivalen tar i bruk byrom og private rom på nye måter.

Under Høstscena blir Joachim Rønnebergs plass et stort kryssord.

Hva med å rusle gjennom noens soverom eller legge kryssord på Joachim Rønnebergs plass, se horrorteater eller tunnelteater, få dikt til frokost, DJ til kvelds og Romeo & Julie med Silent Disco. 

Kunstnerisk leder i Høstscena, Siri Forberg, sier at årets program åpner opp byrom og inviterer inn.

- Festivalen vil ta i bruk de fantastiske rommene som er i Ålesund, både ute og inne, og Høstscena vil prege bybildet. En stor rød ball vil dukke opp over alt, Korsatunnelen blir teatersal, rådhusplassen skal være kryssordbord og det skal være Silent Disco under lysekrona i Arbeideren. Moloveien er festivalgate og selvsagt blir det poesiscene på Walderhaug til frokost og på Arbeideren til lunsj.

- I tillegg inviterer Linn Skåber ungdommen inn til en samtale i foajeen på Parken som også Jugendteatret blir med og setter sitt preg på.

(Fortsetter under...)

Denne gjengen var med på programslippet til Høstscena.

Og så jobber Høstscena med å få til eit program som både er lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

- Det har vært mitt prosjekt hele veien og i år begynner det virkelig å falle på plass, sier Siri Forberg.

Teatergruppen Susie Wang med horrorteater om menneskenaturen har nettopp vært på en anerkjent scene i Hamburg og fått strålende kritikker. Til Ålesund og Høstcena kommer de med «The Hum». Som oppspark til Høstscena kommer «Ways of Seeing» som har preget den nasjonale, offentlige debatten med store samfunnsomveltende spørsmål om høyreekstremismen som vokser frem - og som har skapt bølger helt inn i regjeringen.

Sammen med dette serveres også helt stedsspesifikke og lokale forestillinger som «Romeo& Julie» som er tilpasset Arbeideren, vandreteateret «Vi er dette auget» som går inn i hjemmene til ålesunderne og «Pandemi», et hørespill fra «Herreteateret».

- Og vi skal virkelig prøve nye ting som å spise post-katastrofe mat når det ikke fins mat og vi vi åpner opp Arbeideren for Silent Disco i etterkant av Romeo & Julie forestillingen som spiller to ganger i løpet av festivalen.

(Fortsetter under...)

Siri Forberg ser fram til en innholdsrik festival.

Siri Forberg trekker også frem de mange arrangementene der det er lagt vekt på det sosiale.

- Det er en FESTival. Folk skal møtes, prate og ha det gøy. Det blir konserter og fester, viseklubb og dans.

Programmet er stort og sammensatt og endelig er helheten klar så vi får spre både på nett og papir. Ålesundere må gjerne komme innom festivalkontoret ved siden av Børsen eller se etter programmet ute i byen.

- Og sist men ikke minst - vi har satt sammen gode billettpakker som gir mange valg for hvordan du kan være med på Høstscena. Kjøper du luksuspakka vår sparer du hele 40 prosent