Han vil bak veggene og gardinene.Regissør og dramatiker Eirik Fauske vil sammen med publikummet sitt finne ut hva som er bak vegger og gardiner. Er du villig til å la stua di, soverommet og kjøkkenet bli en teaterscene med vilt fremmede som publikum?

Døra til Arbeideren har vi brukt som symbol på at regissør og dramatiker Eirik Fauske vil inn bak dører og spille teater hjemme hos folk. Samtidig et symbol på at forestillingen "Vi er dette auge" går ut av teateret og inn i stua til folk.

Det har du mulighet til nå, for Eirik Fauske og «Kompani Fauske Reiser» mangler et hjem de kan komme på innsiden av for å holde sin vandrende forestilling ”Vi er dette auge – Gjennom hus og heim”.

-Ja, det stemmer. To hjem har vi som skal besøkes nå, men trenger et til, sier skuespilleren og legger til at det slett ikke er nødvendig med nedvask.

-Slett ikke. Vi skal inn i hverdagen, så det må være liv der. Det er ikke en slags stylet visning vi vil på, men et hjem der livet går sin gang og folk lever livene sine.

Folk sier gjerne at det er så rotete, men det er egentlig ikke det.

Hjemmene vi har til nå ligger på Aspøya i nærheten av Moloveien, så det er en fordel at det siste vi skal besøke også ligger i dette området, sier Fauske.

Det er i regi av Høstscena Eirik Fauske og de fem andre i ensemblet tar publikum med seg på en vandring, der de blant annet skal inn i tre hjem. Bak gardiner og vegger.

”Vi er dette auge – Gjennom hus og heim” har to forestillinger, eller vandringer, fredag 27. og lørdag 28.september.

(Fortsetter under).

Lar du Eirik Fauske og publikum slippe inn på badet ditt? Stud di? Eller for den saks skyld, livet ditt?

-Hva kan du si om selve forestillingen og det publikum får være med på. Og kanskje hva husvertene blir ”utsatt for”?

-Det er jo veldig invaderende, det vet vi, og det er første gang vi gjør dette i et bymiljø. Tidligere har det vært i et boligfelt, forteller Fauske.

-Invaderende er det i den forstand at her kommer det en rekke mennesker i rolig gange som går gjennom hjemmet til verten. Det er med andre ord en rolig seanse der vi er dette øyet som skal se bak veggene og gardinene vi går forbi utenfor.

For husvertenes del så er de gjerne til stede og bedriver sine daglige gjøremål. Vaskemaskinen kan gjerne stå på.

-Vi stopper opp og spiller blant annet litt musikk, før det blir lest en tekst.

De som bor i huset får vite hva som skal skje på forhånd, men det er jo en spesiell opplevelse både for dem og publikum.

Etter rundt ti minutter går vi videre.

Formålet er altså å få fram dagliglivet til folk. Trenge inn bak det ytre, så om noen ønsker å åpne hjemmet sitt for oss så blir vi takknemlige for det, sier Eirik Fauske.

Fikk du lyst å åpne hjemmet ditt kan du ta en tur til Høstscena sitt kontor i Arbeideren.