Gir brannslukkere nytt liv(Annonse) Visste du at dersom du tar med deg det gamle brannslukningsapparatet ditt til Jernia, så får det nytt liv? Ikke bare det, du får også rabatt når du kjøper nytt. Og det nye? Ja, det er sannelig et smart kjøp det også, for det er din gamle som er reparert. 

Daglig leder for Jernia i Ålesund sentrum, Kristin Andreassen Hagen, opplever at stadig flere kunder har med seg det gamle brannslukkingsapparatet til butikken.

- Dette er et tilbud som rulles ut i alle våre Jernia butikker og som allerede har rukket å bli veldig populært, forteller daglig leder Kristin Andreassen Hagen hos Jernia på Ålesund Storsenter.

Prosjektet er et samarbeid med Miljø Norge som mottar de utdaterte brannslukkerne, utfører full service og returnerer de tilbake til markedet, like god som ny.

- Vår leder Espen Karlsen er en miljøforkjemper av de sjeldne, og han er virkelig en inspirasjonskilde, sier hun og legger til at prosjekter som dette er utrolig viktige.

(Fortsetter under)

Har du sjekket brannslukkeren i det siste? Er det på tide med ny? Lever inn din gamle på Jernia.

- Vi har fått inn tall fra i fjor som viser at når våre kunder valgte gjenbrukte brannslukkere fremfor nye, på ett år, sparte vi miljøet for nesten 220 tonn CO2. Det tilsvarer 1420 bilturer Oslo-Trondheim tur-retur det, forklarer hun om ordningen.

Hun legger ikke skjul på at det også er krevende å være en del av endringen.

- For oss i butikkene innebærer det for eksempel en helt ny logistikk. Vi skal både ta i mot, oppbevare og sende videre alle apparatene. Som med alt nytt så må vi bruke krefter på å finne løsninger. Men det gjør vi, og det er veldig givende til slutt når man ser at innsatsen faktisk lønner seg, legger hun til.

Les mer om ordningen her!