Forfatter Marianne Nelvik kan bli årets UlestDebutforfatter Marianne Nelvik (35) fra Vigra er valgt ut til delfinalen i litteraturprisen Ulest med boka ”Herskeren”. En spennende fantasybok som har tatt sine lesere med storm. Nå kan du stemme henne fram. Det kan du også gjøre med en annen forfatter fra Giske. Ann Helen Kolås og boka "Sinne".

Marianne Nelvik er nominert til litteraturprisen Ulest med debutboken "Herskeren".

Vil du stemme på Marianne har du fram til søndag på deg til å klikke deg inn på Ulest sin konto på Instagram og skrive inn navnet til Marianne Nelvik og boktittelen ”Herskeren”.

”Herskeren” er en del av en trilogi i universet ”Thazarenes Makt”, og er første bok i denne serien og kom på markede i vår.

-Jeg har fått nydelige tilbakemeldinger fra både ungdom og voksne om at de føler en samhørighet med hovedpersonen, sier Marianne, som har diagnosen bipolar.

For hun skjuler ikke diagnosen sin i boka, derav reaksjonene fra mange av leserne hennes.

-Det er mørke og lyset, det er godt og vondt, så diagnosen preger nok skrivingen, men historien er slett ikke bare mørk, sier hun.

-Jeg har aldri lagt pennen til side i skriveprosessen, uansett om jeg er i en drpressiv eller hypoman fase. For mange av leserne er det godt å vite at de ikke er alene, forteller hun.

Boka til Marianne får enestående kritikker av litteraturbloggere og kritikere.

”En spennende og allsidig historie ikledd en sober og tiltalende språkdrakt. Jeg er imponert”, skriver Tom Egeland

Andre er like imponert.

”Spenn fast sikkerhetsbeltet og bli med på en rollecoaster av en fantasyroman. Thazarenes makt bobler over av fortellerglede, ideer og innfall”, skriver Roger Pihl.

Oppfordringen er gitt. Stem på Marianne Nelvik.

Ann Helen Kolås er nominert for boka "Sinne".

Også en annen forfatter fra Giske kommune har kvalifisert seg til å bli årets Ulest-forfatter.

Ann Helen Kolås er nominert for boka ”Sinne”, og er en ungdomsbok der diagnosen ADHD står sentralt.

Bokens hovedperson er femten år gamle Synne som har ADHD. Det gjør at hun kan bli så sint at det bobler og koker inni henne, noe som gjør at hun rett som det er blir sendt på kontoret til skolens rådgiver.

Flere andre aktører dukker opp i livet til Synne. Bestevenninnen Torunn er hennes store støtte.

To nye elever i klassen skaper imidlertid problemer.

Ann Helen Kolås er også på vei med en ny ungdomsroman, og ønsker du å stemme henne fram så bruk linken øverst i saken.