Til toppen

\ loading=

Flytter IDC fra Giske til Løvenvold

Industri og designkonferansen IDC flytter fra Øygarshallen på Giske til Løvenvold Theater. Samtidig skifter konferansen navn.

Det ble kjent under presentasjonen til Momentium på nettopp Løvenvold Theater.

Nytt navn

IDC – Industial Design Conference har vært en konferanse Momentium har arrangert i fem år. Nå flyttes den altså, og det nye navnet ble også offentliggjort.

-Ja, nå kommer den hit til Løvenvold Theater, og arrangeres 17. oktober, forteller Kathrine Synnes Finnskog, daglig leder ved Løvenvod Theater, som dermed blir vert for det som har blitt en viktig arena for industri og design.

Det nye navnet blir ikke helt nytt, men betydningen endres.

-Vi beholder IDC som forkortelse, men nå betyr dette Innovation, Design & Collaboration, sier hun. For samarbeid er et stikkord for nettopp vertsregionen Sunnmøre og det sterke industri- og innovasjonsmiljøet som er her.

Faglig sterkt

Kathrine og alle bak IDC føler seg trygge på at årets program skal falle i smak.

-Det blir et sterkt faglig program fra første stund, og blant årets foredragsholdere finner vi både nasjonale og internasjonale profiler, sier hun.

-Men det er jo mindre plass her?

-Ja, vi har 260 stoler, og det er mindre enn det har kommet folk til Øygardshallen under IDC tidligere, så en viss spenning blir det jo. Men samtidig noe å strekke seg etter for de som kommer. Dette blir spennende, lover hun.

Det er Momentium som står bak IDC, og nå har Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård flyttet det hele til Løvenvold Theater og daglig leder Kathrine Synnes Finnskog.

Viktig arena

-Hvem er det som kommer på IDC?

-Konferansen har vist seg å være en svært viktig møteplass for fagmiljøene, og er landets største industri- og designkonferanse. Faktisk den eneste, sier hun.

-Tilbakemeldingene vi får fra deltagere har hele veien vært at dette er viktig for dem.
Hit kommer det designere, studenter, ingeniører, markedsførere, entreprenører og bedriftsledere. Alt som er i skjæringspunktet design – industri. Og at dette skjer på Sunnmøre er ikke tilfeldig med tanke på det store innovative næringslivet vi har her, sier hun.

-Det er rett og slett en fin ramme for alle å kunne møte både kolleger, konkurrenter og partnere. For det er også en arena for samspillet vi er så flinke til på Sunnmøre, til tross for at en i det daglige er konkurrenter. På IDC får en både ideer og faglige innspill, for det er også en plass for mingling og samtale.

Prisdryss

-Og heder?

-Så absolutt, og i år har vi en nyinnstiftet hederspris. For det er hele fem priser som skal deles ut etter at en fagjury har kommet fram til kandidatene som gikk til topps.

Kathrine, som er ny i å arrangere IDC, i tillegg til i ”eget hus” gleder seg.

-Dette er nytt for meg også, så jeg er spent og gleder meg. Selv mener jeg det er viktig å ta vare på og utvikle denne arenaen som IDC har blitt.
Og vi er i et område med sterke merkevarer og et unikt samarbeid på tvers av fagfelt og industri. Disse miljøene er ledende i designprosesser som er internasjonalt anerkjente for å være komplekse, legger hun til.

Men det er ikke vertinnen selv som skal lede programmet fra scenen.

Mona B. Riise skal lede årets IDC fra scenen til Løvenvold Theater.

Programleder

-Nei, vi har i år fått med oss Mona B. Riise, som er en av landets mest profilerte programledere til å lede programmet denne dagen.

-Mona har siden 2012 vært ekspertkommentator på NRK sitt største underholdningsprogram, Stjernekamp, og har en lang karriere som journalist. Faktisk har hun i seks år jobbet og bodd i California der hun har intervjuet skuespillere, regissører og andre storheter.

Torsdag 17. oktober skal Mona B. Riise igjen traktere stjerner, men nå innen innovasjon, design og industri.

-Og når går startskuddet for å sikre seg en plass i salen i år?

-Det gikk nå, for med dette er det også åpent for påmelding, sier Kathrine Synnes Finnskog, og avslører en rekke navn som skal gi faglig påfyll denne dagen.

-Vi har mange sterke navn på lista, som jeg er sikker på vil gi oss inspirerende påfyll og perspektiver på hvilke løsninger fremtiden trenger.

-Paal Fure er CEO for Dentsu Norge og Nord Europa og en av Norges fremste trendanalytikere, med et stort stort engasjement for bærekraft og innovasjon. Han er kanskje den aller beste når det kommer til marketingstrategier og fremtidsorientering, så det blir spennende å høre hva han tenker om industridesign i dette perspektivet.

 

-Vi har flere internasjonale profiler med oss, og jeg gleder meg til å høre historien til den svenske entreprenøren og designeres Stefan Ytterborn, som i 2016 grunnla Cake. Det er et selskap som produserer lette elektriske motorsykler med mål om å akselerere overgangen til en utslippsfri fremtid. Cake rakk å motta en mengde designpriser, før det gikk konkurs og ble solgt vinteren 2024. Å få høre hans visjoner og erfaringer blir veldig spennende.

-Fra London kommer Rama Gheerawo, direktør for Helen Hamlyn Centre for Design ved Royal College of Art (RCA) i London. Rama er en stjerne innen designfeltet, viden kjent for sitt arbeid med inkluderende design, design thinking og kreativt lederskap. Han ​legger vekt på empati og brukersentrert design for å løse sosiale utfordringer knyttet til aldring, helse, evne og mangfold​. Dette blir både inspirerende og veldig lærerikt.

Adriana Monk grunnla Monk Design i 2008. Hun kommer til Ålesund og IDC.

-Adriana Monk grunnla Monk Design siden 2008 og er en anerkjent industridesigner med en imponerende bakgrunn innen både bil- og transportdesign. Med sin klare visjon for fremtidens mobilitet, har hun bidratt til å forme noen av verdens mest ikoniske kjøretøy som Jaguar, Rolls Royce og Land Rover. Nå designer hun luksusyather, og brenner for å forene estetikk med teknologi, noe som skaper mulighet for å gå i front på innovasjon og se muligheter der andre gir opp. Som ambassadør for Red Dot Award, vet hun også hva som må til både for å få internasjonal annerkjennelse og treffe markedet, noe vi tror kan gi mange nye ideer.

-Profilsjefen i NRK, Cecilie Lynghar ledet en omfattende og prisbelønt designprossess for Norges største merkevare NRK. Sammen med Anti har NRK utviklet en designfilosofi som rommer alle slags kanaler og uttrykksformer, og som samtidig formidler verdiene distinkt, levende og empatisk, og fikk i år DogA sin Innovasjonspris for inkluderende design. Det blir spennende å høre hvordan de har jobbet for at en merkevare skal forbli sterk og utvikle seg.