Business not as usualFor 16. gang er Dag Lausund klar til å gi businessfolk, studenter og fremoverlente mennesker bakoversveis og inspirasjon.

Om drøye to uker er det klart for Innotown i Ålesund. En konferanse som nekter å fire på kvalitet, uansett om det blåser mot- eller medvind i sponsormarkedet.

Det startet med en vill ide.

Vi må helt tilbake til 2000. Det året Innotown så dagens lys. Den gang da det ikke skjedde så mye på konferansemarkedet i Ålesund by. I hvert fall ikke ikke av internasjonal karakter.

– Vi tenkte at det var på tide å gi Ålesund et internasjonalt arrangement. Vi måtte starte helt fra scratch. Det er galskap å tenke på at det har gått 16 år. 


Dag Lausund fyker innom Bypatrioten sine kontorer i Kipervikgata. Han ser på klokka. Er alltid på vei. Denne fredagen skal han rekke et fly til Oslo, men han tar seg tid. Engasjementet ligger liksom utenpå. Du kommer ikke rundt Dag skal du snakke om inspirasjon, nye tanker og verden der ute. Som han mer enn gjerne tar med til Ålesund.

– Vi bruker mye tid på å finne de rette foredragsholderne. Ikke bare skal de være superaktuelle på det de snakker om. De skal være fantastiske formidlere. De må treffe bredt på en måte som interesserer alle i salen. Det beste er når de treffer begge hjernehalvdelene samtidig. Derfor er grundig research helt nødvendig, forklarer han. (Fortsetter under)

En ting er alle temaene og de kunnskapsrike folkene som hentes inn fra hele verden. En annen ting er wow-faktoren og underholdningen.

Stilsikkert og overraskende. Hver gang.

– Vi la lista høyt første gang. Det er gøy å kunne gi folk mer enn de forventer. Men det koster, og heldigvis skjønner sponsorene våre verdien av dette. For oss er det ikke snakk om å fire på kvalitet uansett om det gjelder kvalitet på foredrag, visuelt inntrykk eller underholdning. Det er vårt stempel. Vi skal ligge foran. I 2004 var det for bratt i sponsormarkedet. I stedet for å levere noe halvbra valgte vi å stå over. Enten leverer vi det ypperste eller så kan vi finne oss noe annet å gjøre på. Han ler, men er dønn seriøs.

Å få verden til Ålesund

Det er ikke bare bare å vinne gunst hos de beste i verden. Ålesund er nok ikke verdens navle selv om vi gjerne liker å tro det.

– Det er det mye av det vår tid går med til. Å overtale de aller beste til å komme akkurat til Innotown og Ålesund. Vi snakker om foredragsholdere i eliteserien globalt, sier han og tar ikke i.

Listen over navn som har gjestet Innotown siden oppstarten kan ta pusten fra de fleste. Vi snakker om representanter for bedrifter og merkevarer du ellers bare drømmer om å lære mer om. (Fortsetter under)

Låser seg ikke på tema

De prøvde det i fjor. Å la konferansen sirkle rundt ett tema: teknologi.

– Vi vet ikke om vi kommer til å gjenta dette. Det vi synes er interessant er å ha en spennvidde av tema, og utfordre og inspirere på tvers av bransjer, profesjoner og landegrenser. Tilbakemeldingen fra deltakerne tyder på at vi treffer, avslutter Lausund.


Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på. Les mer om årets program.