Brannstasjonen åpner dørene for alleEndelig er det klart for åpen dag på brannstasjonene igjen, med aktiviteter og gode råd til store og små.

Brannbamsen Bjørnis er et populært innslag for barna og stiller opp flere steder når brannvesenet i Ålesund har åpen dag på brannstasjonene denne uka.

Brannvernuka 2022
Åpen brannstasjon arrangeres som en del av den nasjonale Brannvernuka i regi av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og forsikringsselskapet If. Over 360 brannstasjoner landet rundt deltar.

Tidspunktet er ikke tilfeldig. Høsten markerer inngangen til en tid på året da antall boligbranner vanligvis øker, blant annet som følge av økt strømforbruk og mer bruk av levende lys.

 - Mange har nå ventet lenge på å kunne besøke brannstasjonen og vi gleder oss veldig til å åpne portene, og ta imot alle som vil lære litt om brannvern og se hvordan vi har det på brannstasjonen, sier avdelingsleder Helge Johan Berg i Forebyggende avdeling i Ålesund brannvesen. (Artikkelen fortsetter)

Hovedbrannstasjonen i Ålesund er åpen for alle mellom 11-13 kommende lørdag. (Arkivfoto)

Aktiviteter for store og små
- På åpen brannstasjon får små og store lære om brannsikkerhet. Det blir blant annet konkurranser, mulighet til å se på brannbiler og utstyr, og spyling med brannslange.

På flere av stasjonene blir det også mulig å få møte Brannbamsen Bjørnis, som er brannvesenets populære maskot – kjent gjennom barnehageopplæring, musikk, barnebøker og barne-TV. Vi håper mange tar turen, sier Berg.

Øv for å være forberedtI skoler, barnehager, sykehus, sykehjem, hoteller og lignende bygninger er det krav om å gjennomføre brannøvelser. Hjemme har man ikke det samme kravet, derfor må man ta ansvar for dette selv. Årlige øvelser hjemme der man bor, vil bidra til at alle i større grad vet hva de skal gjøre om ulykken først er ute.

- Vi oppfordrer alle til å bruke Brannvernuka til å ha en brannøvelse hjemme. Det trenger ikke være så komplisert. Avtal møteplass og hvem som gjør hva i tilfelle brann. All erfaring viser at de som har øvd og er forberedt på dramatiske hendelser, ofte er de som håndterer ulykker best, sier Berg.

10 brannstasjoner åpner dørene for publikum til helga, i forbindelse med Brannuka 2022.

Her er det åpen brannstasjon til helga: 

Lørdag 24. september kl. 11-13: 
Ålesund hovedbrannstasjon
Haramsøy brannstasjon
Sjøholt brannstasjon                     
 
Skodje brannstasjon
Søvik brannstasjon         Lørdag 24. september kl. 12-15: 
Longva brannstasjon
Lørdag 24. september kl. 15-17:Steinshamn brannstasjonSøndag 25. september kl. 11-14: Langevåg brannstasjon Vatne brannstasjon

Les mer om programmet her (ekstern lenke):