Bli en strandrydderDersom hver enkelt gjør litt hver vil det bety mye for miljøet, sier Ingeborg Ukkelberg i ÅRIM. Nå inviteres små og store strandryddere til aktiviteter på Atlanterhavsparken. I Giske kommune har "Plastfritt Giske" klart å få opp det lokale engasjementet og mange bidrar uoppfordret til å plukke plast i fjøra. Vi traff Lillian Helene Brusdal og Leonora da de var ute på tur. -Vi fant heldigvis ikke så mye, men litt ble det, kunne de fortelle.

Visste du at hver enkelt av oss bruker nesten 180 plastposer i året og at svært mange av posene havner i naturen?

– Mesteparten av plasten ser vi ikke, men det som havner langs strendene kan vi gjøre noe med. Om hver enkelt gjør litt hver vil det bety mye for miljøet, sier Ingeborg Ukkelberg i Årim som sammen med flere engasjerte aktører inviterer små og store strandryddere til arrangement på Atlanterhavsparken. – Det handler om å skape lokalt engasjement. Mange er allerede svært flinke til å rydde etter seg selv og andre. Men plastmengdene er enorme og økende. Vi må både rydde og selvfølgelig jobbe for å forhindre at det øker mer, sier hun. Arrangementet på Atlanterhavsparken er gratis for alle som signerer på at de vil være en strandrydder. Det betyr enkelt og greit å være en som vil bidra litt ekstra.– Det kan være å kombinere familietur i fjøra med å plukke plast. Eller lage en strandryddedag i nabolaget eller med skoleklassen. Det handler om å bry seg litt ekstra om nærområdet sitt. Dersom folk melder inn at de skal samle sammen rusk og søppel, kommer vi og hentef det på avtalt sted. Men husk bare å melde inn strandryddingen på forhånd., sier hun.

På lørdag viser de utstilling og har aktiviteter for barna. Ikke minst vil de være tilstede for å prate med folk og svare på spørsmål. De som står bak er arrangementet er Sunnmøre Friluftsråd, Plastfritt Giske, Ellingsøy Idrettslag og renovasjonsselskapene SSR, VØR og ÅRIM. 
Atlanterhavsparken og Havlandet, Sparebanken Møre er også med på laget.

Lørdag 11.00-13.00 

 

Sunnmøre har en rekke fantastiske strender. Her fra Kjerstadsanden på Lepsøya.

Plast vi legger fra oss i naturen forsvinner ikke av seg selv. Den er i tillegg til stor fare for dyrene i vårt nærmiljø.

Her kan du se bilder fra arrangementet på Atlanterhavsparken. Trykk på Facebook-ikonet for å se det originale innlegget.