Alt om det store julemarkedetLørdag 8. og søndag 9. desember inviterer vi nok en gang til regionens største julemarked i Ålesund sentrum. Her kan publikum nyte lokalmat, håndverk, og opplevelser for hele familien i en julepyntet by. Les mer:

Vi gleder oss til det som blir det 9. julemarkedet i rekken i Korsatunellen i Ålesund sentrum

-Dette er årets høydepunkt for oss i Bypatrioten, sier Trine Klemetsen som etablerte markedet for nøyaktig ni år siden. Den gang jobbet jeg i sentrumsforeningen, men akkurat dette eventet ble med meg videre. Det har blitt en personlig greie for hele familien. Første gang vi arrangerte dette var min sønn knappe halvåret. I dag er han 10 år og fast medhjelper, forteller Klemetsen om julemarkedet som er regionens største.

-Vi har satset på kvalitet fra dag en. Dette skal være en lokal markedsplass. Vi har noen som kommer tilreisende, men de har også med seg produkter man ikke finner her til daglig. Det er noe helt eget ved dette. Det blir ikke jul før man har sagt hei og hå til alle de fantastiske utstillerne. Det har blitt tradisjon.

I overkant av 40 utstillere er på plass når dørene åpner kommende lørdag. Det blir også gratis turer for hele familien på Bytoget, julenissen kommer, vi har lirekassemusikk, gode lukter og smaksprøver. I tillegg er det gratis parkering i Aksla P-hus, Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og Torghallen lørdag. De to første også på søndag. Det er søndagsåpent og vi håper jo at byen vår fylles opp av glade folk på jakt etter julestemning og byliv.

(Fortsetter under)

Annonse: Møt Villsaukongen på julemarkedet i Ålesund sentrum

-Det er mange som spør om vi ikke kan arrangere dette utendørs. Fylle bygatene. Jeg har ingen problemer med å se det ønsket og har også reist ut i verden for å se hvordan andre gjør det, men det blir en risikosport som i verste fall gjør at vi blåser bort. Inne i tunnelen har vi alt vi trenger av logistikk. Her kan utstillere og publikum kose seg under tak i det jeg tenker er en av de viktigste passasjene i byen. Det er ho en overbygget gågate og når vi fyller opp med standene så er vi der. Tenk om vi heller hadde fått rustet opp dette rommet og gjort det enda mer fleksibelt å rigge, sier hun.

-I år har vi kjøpt inn ny pynt, for å gjøre opplevelsen enda mer intim. For oss som arrangører hadde dette vært umulig uten tak over hodet, så her blir vi og koser oss uavhengig av vær og vind.

Åpningstider:

Lørdag 11.00-16.00

Søndag 13.00-17.00 (Byen åpner 14.00)

Se bilder under! 

Annonse: Møt Vaga film & Foto på årets Julemarked

Ta med ønskeliste eller gi vekk smukken din til den ekte julenissen som kommer i tunellen kl. 15:10-16:00 lørdag og 15:00-16.00 søndag

Vi har leid Bytoget som kjører gratis turer med store og små i sentrum både lørdag og søndag

-Dette er det som må til for å i det hele tatt få julestemning, sier Trine Klemetsen som har med hele familien i kulissene denne helgen.

Byens nisjebutikker er klare for den store julehelgen i sentrum. Her er Judith Beck i full sving med å pakke inn lekre saker fra KRAFT i Løvenvoldgata

Er vi heldige så pyntes byen også med litt julesnø

Lirekassemusikk må til!

Alltid god stemning! Du treffer garantert både Tore og Kalle om du tar turen

Byens kaféer venter på deg.

Lørdag kl. 12.00 spiller Nørvøy Ungdomskorps ved julegrana på Sankten

Deilig julestemning inne hos Ålesund Storsenter og Kremmergaarden som også har søndagsåpent denne helgen.