Les om aktører i Ålesund sentrum!

Bruk byen din sier vi gjerne. Støtt de lokale nisjebutikkene og bidra til at Ålesund sentrum ikke bare lever men vokser! De sier vi ofte og høyt. Men er det som gjør at denne byen er akkurat som den er. Det er folkene. Alle de kreftene om satser og gir jernet for at vi andre skal ha noe å komme til. Her er historiene! 

Max Spill viktig for frivilligheten

23.
nov 2021

23 nov 2021

# Viersentrum: Vi lister oss inn i lokalene til Max Spill i Kongens gate 5. Stillheten brytes av damestemmen som leser opp tall. De som spiller bingo håper selvfølgelig på en storgevinst, men de sørger også for svært viktige kroner til lokale frivillige organisasjoner.

Les mer

Frelsesarmeen pusser opp

30.
sep 2021

30 sep 2021

#Viersentrum: Alle byer med respekt for seg selv huser ett eller flere gudshus, bedehus eller kirker. Og Ålesund er intet unntak. Og nå er den ærverdige bygningen i Apotekergata 14 i ferd med å få en etterlengtet oppussing.

Les mer

Flytsona – Regnskapsbyrå med noe ekstra

21.
jun 2021

21 jun 2021

#Viersentrum: Ikke alle som bidrar til et levende sentrum har et utstillingsvindu ut mot gata, men er likevel viktige for et bysentrum. Flytsona AS er en slik aktør. Regnskapsbyrået som elsker gründerbedrifter og nyetableringer.

Les mer

Orient Restaurant og Bar, En verdensdel av smaker

14.
jun 2021

14 jun 2021

#Viersentrum: Det skal være ekte vare. Hos Orient Restaurant og Bar i Kongens gate møter du orientens matkultur på ekte vis og fra en rekke land. Det gir mange og unike smaksopplevelser.

Les mer

SUROFI – Viktig fiskeriaktør i sentrum

7.
jun 2021

7 jun 2021

#Viersentrum: Ålesund har lenge vært landets største og viktigste fiskerihavn. Fisk fanges, selges, kjøpes og leveres. Som viktige aktører bak dette står salslagene, og et av dem er SUROFI (Sunnmøre og Romsdal Fiskesalslag). Visste du at SUROFI sørger for godt og trygt salg av fisk og skalldyr på kaia?

Les mer

Kremmergaarden hører til i bysentrum

11.
mai 2021

11 mai 2021

#Viersentrum: En by utvikler seg, og i 1980 fikk Ålesund sentrum sitt aller første kjøpesenter, midt i hjertet av byen. Og siden den gang har også senteret utviklet seg, og senterleder Susanne Lunde Petersen er tydelig glad i senteret sitt.

Les mer

Seks gode måneder for Elon i sentrum

2.
mai 2021

2 mai 2021

#Viersentrum: Det hadde opparbeidet seg et solid savn etter en elektronikkbutikk i Ålesund sentrum. Og da elektronikkjeden Elon meldte sin ankomst i fjor ble det jubel. Selv opplever butikksjefen at de var hjertelig velkommen.

Les mer

Fisketorget bygd stein for stein

26.
apr 2021

26 apr 2021

#Viersentrum: En fiskehandler er en absolutt selvfølge i en kystby, og i alle fall om en snakker om landets største fiskerihavn. Fisketorget Delikatesse i Keiser Wilhelms gate bygger stein på stein.

Les mer

En kiosk er viktig for et bysentrum

19.
apr 2021

19 apr 2021

#Viersentrum: Før fant vi kiosker over alt i alle byer. Nå har ting endret seg, også i Ålesund, men bypatrioten Geir Østensen gir seg ikke. Han driver en av de få kioskene som er igjen, Narvesen i Kremmergaarden.

Les mer

En reise i tid hos Trankokeriet Antikk

10.
apr 2021

10 apr 2021

#Viersentrum: Nå er jo Moloveien en aldri så liten tidsreise i seg selv. Men stiger du inn i Trankokeriet Antikk sin verden, ja da begynner reisen for alvor. For dette er en butikk for nostalgikere, samlere, pyntere og for de som vil lære noe.

Les mer

Salongen med det store hjertet midt i sentrum

29.
mar 2021

29 mar 2021

#Viersentrum: Midt i sentrum, på gateplan, akkurat der de ønsker å være finner du Salong Løv. En salong der velvære står helt sentralt, og der også de med mangel på hår får god hjelp.

Les mer

Dirk og Lamella skaper barndomsdrømmer

22.
mar 2021

22 mar 2021

#Viersentrum: Om du tenker godt tilbake i tid. Til da du var barn og det var vår og sommer. Da tør vi nesten vedde ei kule med iskrem på at du husker din barndoms iskrem. Favoritten din, og hvor godt det var. Å skape slike minner er mye av drivkraften til Dirk Kiefer og Lamella.

Les mer

Alle finner veien til Brokiosken

16.
mar 2021

16 mar 2021

#Viersentrum: Det begynte med en drøm for søstrene Birgitte og Monica. En drøm om å starte sitt eget, og da en vogn de kunne selge fish & chips fra. Og drømmen utviklet seg til det vi alle kjenner som Brokiosken ved Hellebroa. Men tro ikke at drømmene slutter der.

Les mer

Up & Away får selskaper opp og fram

8.
mar 2021

8 mar 2021

#Viersentrum: Up & Away, det digitale markedsføringsselskapet midt i sentrum gjør nettopp det. De sørger for at selskapers digitale markedsføring får varene, tjenestene og ikke minst salgstallene opp og fram.

Les mer

Jukebox har tatt vare på minnene dine

28.
feb 2021

28 feb 2021

#Viersentrum: Et besøk hos Bjørn Tore Jeppesen og Jukebox i Kipervikgata vil føre til at du får minnene rett i fleisen. Spesielt om du var ung på 50, 60 og 70-tallet. For i tillegg til alt du kan kjøpe er det også mye som du ikke kan kjøpe, men som kaller fram minner.

Les mer

Serverer eksotisk mat til folk i farta

22.
feb 2021

22 feb 2021

#Viersentrum: En fikser mobiltelefonen din på en to tre. De fem andre sørger for eksotiske opplevelser for ganen, og du finner dem på Kiperviktorget. Og siden de tilbyr litt forskjellig, så velger vi her å kalle dem for torghandlerne.

Les mer

Vi er med å tegne sentrum

15.
feb 2021

15 feb 2021

#Viersentrum: Har et arkitektkontor noe å tilføre sentrum? Ja, klart de har. Spesielt når de som jobber der elsker byen sin og har både tanker, ideer og visjoner for hvordan sentrum skal bli. PLOT Arkitekter as leverer i sentrum.

Les mer

Restaurantbrødre med ståltro på sentrum

8.
feb 2021

8 feb 2021

#Viersentrum: 1.mars i fjor tok brødrene Tore (44) og Andreas (41) Lindbæk over spisestedet Let`s Eat Deli ved Kiperviktorget. Etter to uker med opplæring stengte landet ned. Fortsatt vet de ikke hvordan det er å drive stedet i ”normale tider”. Men har troa.

Les mer

Savner klemmene fra nattkundene

1.
feb 2021

1 feb 2021

#Viersentrum: Palermo restaurant og pizzeria har en svært sentral beliggenhet ved Hellebroa, og har vært redningen for mang en sulten ålesunder på byen sene nattetimer. Innehaver Sinan Inal savner å kunne gi gjestene en klem.

Les mer

Møt kunstner Ragnhild Søvik

25.
jan 2021

25 jan 2021

#Viersentrum: En tur i byen innebærer lyder av måker, lukt fra en baker, bussen som passerer eller en ny overraskende oppdagelse, som for eksempel atelieret til Ragnhild Søvik ute på Brunholmen. En fargerik oppdagelse.

Les mer