Til toppen

Utstillingsåpning: Albin Siggesson: Constantly Craving Dopamine

Torsdag 21. mars kl. 18.00 åpner Albin Siggesson sin separatutstilling i KHÅK Kunsthall. Det hadde få trodd for noen år siden – inkludert han selv. Fra å imponere som ung fotballspiller i Sverige med en lovende karriere foran seg, gjorde den nåværende kunstneren en helomvending og byttet ut ballen med lerret og pensel. Siden har han ikke sett seg tilbake, og nå er han klar for å presentere sin kunst med tittelen «Constantly Craving Dopamine» i KHÅK. Vi kan love en fargerik og slagkraftig utstilling som slår gnister.
DRØMMEN VAR Å STILLE UT PÅ KHÅK
Det var i desember i fjor, et lite år etter å ha flyttet til Ålesund, at hans første verk ble hengt på utstillingsveggen i KHÅK. Da hadde kunstneren hatt en drøm om å stille ut i byens kunsthall en stund. Allerede første utstillingsdag ble flere bilder signert Siggesson solgt, og etterspørselen har ikke stilnet siden.
RÅHET OG FØLSOMHET I ETT OG SAMME STRØK
Samtidig som uttrykket kan ses på som rått og upolert, ligger det mye følsomhet bak hvert motiv. Han skildrer mennesker, gjenstander og hendelser fra eget liv i et frirom uten faste grenser, hvor fascinasjonen for motsetninger og menneskelig interaksjon overføres til det maleriske formatet. Han er leken i alvoret, har et utforskende blikk på mennesket og en fascinasjon for det vakre og djevelske som bor i oss. Det treffer publikum.
Uttrykket til Albin er i stadig prosess, og han benytter akryl, olje, spraymaling, fettstift, blekk, tusj og sparkel. I arbeidet opp mot utstillingen har også skulpturelle og tredimensjonale former kommet til og skal vises for første gang. Kunstopplevelsen forsterkes av Siggessons egenproduserte tekster, som blir til i dialog med bildene hans. Under åpningen får du oppleve disse, både i skrift og tale fra kunstneren selv. Denne opplevelsen gleder vi oss til å dele med deg.
KHÅK + ALBIN SIGGESSON
Utstillingsåpning torsdag 21. mars kl 18.00
Arrangementet er gratis og åpent for alle
Kunstneren vil være til stede under åpningen
  • Pris:

    Gratis og åpent for alle.

Dato

21.03.2024
Utløpt!

Tid

18.00 - 20.00

Sted

Khåk Kunsthall
Keiser Wilhelms gate 36, 6003 Ålesund
Opening Hour
10.00-17.00 tirsdag-torsdag. 11.00-16.00 fredag-lørdag. 12.00-16.00 søndag.
Nettsted
https://www.khaak.no/?source=bypatrioten&medium=kalender
Kategori

Arrangør

Khåk Kunsthall
Telefon
70122237
E-post
ida.haugland@khaak.no
Nettsted
Khåk Kunsthall
QR-kode