Til toppen

Jugendstildagene 2024: Se, lytte, skape!

Se, lytte, skape! Velkommen til omvisning og verksted under Jugendstildagene 2024. Vi utforsker Jugendstilsenteret og inspireres av musikk. Dette opplegget er tilpasset barnefamilier med barn i alder 4 – 9 år.
kl. 12.00 – 13.30
▪️kl. 14.00 – 15.30
▪️Gratis for barn i følge med betalende voksen (120,-)
▪️Billetter må reserveres.
Det er sommer, og hos Jugendstilsenteret fins det flere kunstverk og gjenstander som vokser og blomstrer. Visste du at jugendstilkunstnerne elsket naturen? Bli med og let etter blomster, sommerfugler og andre ting som gror. Kanskje hører du noen vakre toner spille fra det gamle pianoet vårt?
I verkstedet henter vi inspirasjon fra musikk til å lage sommerbilder.
Jugendstildagene 2024:
Jugendstildagene arrangeres annet hvert år og har som intensjon å sette lys på jugendstilens mange sider. Fokuset vil i 2024 bli satt på koblingen mellom jugendstilen og klassisk musikk fra samme periode.
Gjennom en serie musikalske opplevelser iscenesatt i originale jugendstilinteriør i Ålesund, tar vi publikum med på en vandring i jugendstilen der de kan sanse jugendstilen sine karakteristikker med både øyne og ører.
Prosjektet er inspirert av komponist Jon Øivind Bylund Ness sin nylesning av senromantikken der han utforsker muligheten for at utvalgte verk fra perioden kan ha vært påvirket av jugendstilens idealer.
Vi ønsker å ta denne ideen videre og sette disse verkene i en kontekst der publikum kan være med å trekke paralleller mellom jugendstilens kjennetegn og musikkens stemninger. Verkene som blir brukt er valgt ut i samarbeid med Bylund Ness.
Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Viti og Fjord Cadenza.
Musikken er ment å høres mens man vandrer i utstillingen. Det vil ikke være sitteplasser tilgjengelig.

Dato

09 jun 2024
Utløpt!

Tid

12.00 - 13.30

Sted

Jugendstilsenteret og KUBE
Apotekergata 16, 6004 Ålesund
Opening Hour
11.00-17.00 tirsdag-søndag.
Nettsted
https://www.vitimusea.no/musea/jugendstilsenteret-kube?utm_source=bypatrioten&utm_medium=kalender

Arrangør

Viti
Telefon
70239000
E-post
post@vitimusea.no
Nettsted
Viti
QR-kode