Til toppen

\ loading=

Snart nytt byrom i Ringgata

- Det har lenge vært et stort behov for gode utearealer og møteplasser for folket på Aspøya, og nå er det ikke lenge før vi har på plass et nytt byrom i Ringgata, opplyser Ålesund kommune i en pressemelding. På det nye området vil både fastboende og andre kunne oppholde seg, leke, møtes eller bare slappe av.

Det nye byrommet er delt inn i litt ulike deler.

En møteplass med beplantning og benker, fint for å møte både kjente og ukjente
En lekeplass med lekeapparater og plass til å løpe fritt rundt, og en multibane med basket, minitennis og fotball. Et beplantet woodland der man kan vandre gjennom både gamle og nye trær.

I området har det lenge vært store og flotte trær, og mange av disse blir tatt vare på og bragt videre i det nye byrommet. De bidrar både til en god atmosfære, og til solskygging de dagene det er aktuelt.  Selve byrommet med alle fasiliteter blir ferdig sent i sommer/tidlig høst, og det er planlagt en åpning med folkefest og aktiviteter for barn og unge.

Det vil også bli gjennomført en utsmykning av området av tre kunstnere, som hver har en sin egen tilnærming. Dette arbeidet skal være ferdig til jul, men selve byrommet kan likevel tas i bruk ganske snart.  Selv om arbeidet deres ikke synes enda, har de tre kunstnerne allerede begynt å hente inn informasjon og kunnskap om området, og tenkt ut hva de skal gjøre. Under åpningen i september vil også de fremmøtte få prøve seg på både mosaikk og gatekunst sammen med to av kunstnerne, og få en smakebit på hvordan de ser for seg det endelige arbeidet.

Dette er kunstnerne

Billedkunstneren Albin Siggesson bruker akryl, fettstift, spraymaling og blekk til å skildre mennesker, gjenstander og hendelser fra eget liv. Han har fått i oppdrag å utsmykke noen av fasadene med gatekunst, og gi området et visuelt løft. Albin sin tilnærming kan beskrives som rått og upolert, men med mye følsomhet bak hvert motiv. Han omtales av mange som leken i alvoret.

Kunstner Vilde Vegem skal lage en installasjon av stein og mosaikk i Woodland området. Vegem har bred erfaring med å jobbe med ulike materialer på en ny og overraskende måte og arbeid med foto.  Hun har sin utdannelse fra Khio, hennes kunstneriske praksis spenner fra små objekter til store skulpturer. I forbindelse med installasjonen hennes i Ringgata har det vært viktig å se på hvordan sunnmørsk vær og vind kan påvirke ulike materialer, og på hvordan tradisjonelle metoder og moderne teknologi sammen kan skape nye kunstneriske uttrykk.

Jesper Kongshaug er en erfaren lysdesigner, som har fått i oppgave å iscenesette området med lys. Lyset kan få frem kvalitetene i området, og skape både trygghet og trivsel. Den lange blåtimen vi har så langt nord, der sola gjerne brukes timevis på å gå ned, gjør at lyssetting ikke bare handler om å lyse opp i bekmørket. Lyssetting i denne tidsluken påvirker hvor lenge folk er ute og bruker uteområdene, og å lyssette stedet på lag med det unike lyset.

Storslått åpning

– Den 20. september er det altså klart for åpning, vi håper så mange som mulig vil bli med på feiringen av det nye byrommet, og kan allerede nå røpe planer om en real folkefest. Noen stikkord er snacks, musikk og artige aktiviteter for hele familien!