Til toppen

Medianatt på Akademiet

(Annonsørinnhold) Nattfotografering, Red Bull, rangling og redigering. Medianatt på Akademiet er et av skoleårets høydepunkt. - Et veldig kjekt opplegg der vi lærer mye nytt og blir enda bedre kjent med medelever og lærere, sier Julia og Johanne.

Johanne og Julie har Akademiet i søkeren.

Nattfotografene

Klokka er 19.30, men for elevene på VK1 på Akademiet har skoledagen så vidt begynt. Eller skolenatten. For i kveld er det liv og røre hele natta i de flotte lokalene i Molovegen i Ålesund.  

– Dette er skikkelig gøy! Vi visste ikke om Medianatt da vi begynte på Akademiet, sier Johanne Olaussen og Julie Dybvik Alnes, VK1-elever på medie- og kommunikasjonslinja.

Vi treffer de to jentene på vei ut på moloen på Molja for å ta nattbilder av byen og skolen sin.

– Det er vanskeligere å fotografere når det er mørkt ute. Men vi gjør så godt vi kan, prøver og feiler. Mye kan rettes opp når vi går inn og redigerer bildene, sier de.

 

Tommy Immanuel A. Wiik mener Medianatt styrker samholdet på Akademiet.

Høydepunkt

På vei inn i glasshuset der skolen holder til, kommer det enda flere elever som har vært på nattfoto-tokt i bygatene. Inne i klasserommene er det ulike workshops, der de lærer å bruke ulike redigerings- og etterbehandlingsverktøy.  

VK1-elevene blir veiledet og undervist av de mer erfarne tredjeårsstudentene.

Lærerne er også på plass, men det meste av undervisningen på Medianatt er elevstyrt.  

– Medianatt er et årlig høydepunkt som både elever og lærere gleder seg til. Det er en fin kombinasjon av faglig og sosial læring. Det styrker samholdet mellom elevene, og relasjonen mellom lærer og elev, sier Tommy Immanuel Wiik, lærer i mediefag og norsk.  

 – Elevene er her hele kvelden og natten. Enkelte får seg noen timers søvn, mens andre velger å “døgne”, sier Wiik. 

 

– Kjøttdeigen er det viktigste i tacoen, sier Vebjørn Sandvik (t.h.) og Peder Molvær Jensen Vågnes.

Taco og foto

Vi beveger oss opp i skolekantinen i femte etasje. Her dufter det taco lang vei. På kjøkkenet er en lystig gjeng i gang med å tilberede kveldens middag, akkompagnert av musikk fra høyttaleranlegget.

– Full kontroll, gliser Vebjørn Sandvik og Peder Molvær Jensen fra Langevåg.

De har fått ansvaret for kjøttdeigen.  

– Det er den viktigste ingrediensen i tacoen, så her er det bare å holde tunga beint i munnen, sier de.

Det er ikke bare media- og kommunikasjonselevene som deltar på Medianatt. Også elevene på salg/service/reiseliv og informasjonsteknologi/medieproduksjon tar del i det nattlige skoleprosjektet.  

Jarle Sæterstøl underviser i salg, service og reiseliv på Akademiet. Her foran et tidligere blinkskudd under Medianatt.

Blinkskudd

Jarle Sæterstøl er en av skolens mest erfarne lærere. Han er imponert over elevenes lærevilje og innsats gjennom en lang kveld og natt.

– Det er mange blinkskudd som blir tatt i løpet av natta, sier han og viser oss et stort bilde av Akademiet på veggen i kantina, knipset av tidligere elever.

Og skryten blir gjengjeldt av elevene Julia og Johanne.

– Vi stortrives her. Lærerne på Akademiet er faglig dyktige, kjekke og lette å bli kjent med, sier de.

– Medianatt er et høydepunkt og styrker samholdet på skolen, sier Tommy I. Wiik, mens han og resten av lærerkollegene gjør seg klar til en lang natt sammen med elevene.

 

SAMHOLD Fin stemning rundt bordet i kantinen på Akademiet. Snart er det tacotid.

Avspasering

Det blir nok mange trøtte tryner når Medienatt er over. Men når morgenen kommer er det avspasering og helg. Da kan elevene kan reise hjem, full av ny kunnskap og sosiale opplevelser.  

Akademiet er en privat videregående skole i Ålesund og har i år ca. 400 elever fra hele distriktet. Skolen tilbyr en rekke studiespesialiseringer og påbyggingsfag og er den eneste skolen i Ålesund med medie- og kommunikasjonsfag. På skolens hjemmeside kan du lese mer om hva Akademiet kan tilby.

 

 

Akademiet ligger sentralt plassert i Molovegen i Ålesund.
Workshop og kunnskap hele natten. Her er Julia Dybvik Alnes (t.v.) og Johanne Olaussen på opplæring i digitale verktøy.
Workshop og kunnskap hele natten. Her er Julia Dybvik Alnes (t.v.) og Johanne Olaussen på opplæring i digitale verktøy.