Farmor Ingvarda – Et skattkammer av en butikk#Ukensbutikk Når en går gatelangs og skal finne ukens butikk så er det like greit å stikke innom Farmor Ingvarda i Ålesund Storsenter først som sist. Et skattkammer for den som er ute etter det helt spesielle. Og så er det jo litt spesielt å kalle butikken opp etter ei farmor.

(F.v) Ann-Ingeborg Mittet, Trine Andreassen og Anne Krstiansen Orø er klar for jula og alle kundene som kommer innom Farmor Ingvarda i Ålesund Storsenter.

-Vi sto jo hverandre ganske nært, og så synes jeg navnet fenget. Hun het egentlig Sigrid Ingvarda, forteller Trine, og snakker varmt om farmora og han ”Pelle-bestn”.

En historie om ei nydelig bestemor med isblå øyne og røde leppestiftlepper.

Og om ei farmor som var ekspert på kronespill. Ja slike som Røde Kors hadde over alt, og som hadde den helt spesielle lyden når kronene dansa bak glasset.

Klart det måtte bli Farmor Ingvarda.

2.november i 2007 så butikken dagens lys, og farmora til Trine ble en snakkis. For en slik butikk var noe utenom det vanlige, og er det fortsatt. Ja så spesiell at tilreisende til Ålesund bare ”må” innom.

-Vi starta opp i Rådstugata, men i 2009 kom vi til Storsenteret, forteller Trine, som en stund hadde to butikker, eller avdelinger av Farmor Ingvarda.

-I 2018 utvidet vi denne butikken og samlet barn og dame her i lokalene.

-Hva var, og er tanken bak en butikk som Farmor Ingvarda?

-Vi er opptatt av kvalitet. En skal finne ting en ikke finner andre plasser, som hos kjedebutikkene. For vi gjør innkjøp to ganger i året, og da plukker vi ting vi liker, og som vi er alene om.

(Fortsetter under).

En skal ta seg god tid når en besøker Farmor Ingvarda.

-Dette er varer som skal kunne brukes lenge?

-Ja. De skal kunne gå i arv, eller kanskje selges videre uten at de er utslitt eller ødelagt.
Det gjør jo varene en tanke dyrere enn hos kjedebutikkene, men det er verdt det. For i tillegg er vi opptatt av at varene skal være fri for giftstoffer og slike ting, forteller hun.

Dårlig tid? Glem det. I alle fall om du skal avlegge Farmor Ingvarda et besøk. Det er rett og slett ikke mulig.

For her snakker vi utvalg og variasjon, farger og design som fanger deg.

Barne- og dameklær, kopper, fat, leker, smykker, pyntegjenstander, bamser, harer, nisser og, nei, det aller beste er om du tar en tur og ser.

-Vi tar oss også tid i butikken. For det er snakk om å ha en opplevelse av å komme hit. Den gode servicen skal vi ta oss tid til. Blant annet med å pakke inn gaver pent for kundene. Vi er jo en gavebutikk.

Vi ser jo at kundene setter pris på oss, for de kommer tilbake, forteller hun.

Som så mange andre måtte Trine Andreassen og de ni ansatte hos Farmor Ingvarda tenke nytt når pandemien kom over oss i mars.

-Vi startet nettbutikk 1.april. Der kan kundene bestille på nettet for så å hente i butikken, eller få det tilsendt fraktfritt om en handler over 700 kroner.

Vi synes det er viktig å være aktiv på sosiale medier for å være synlig, for skulle det bli en ny nedstenging av landet, ja så skal vi takle det også.

Men nå har vi forberedt oss godt til jul, og ser fram til en god julehandel, sier Trine Andreassen.

Nissene har dukket opp på hylla til Farmor Ingvarda.

Klær til barn og dame, kopper, leker, bamser og smykker er bare noe av det du finner hos ukens butikk, Farmor Ingvarda.